Pazartesi, Mart 19, 2007

Haftasonu Klasiği

Bir Kuzey Afrika ülkesinde iş bağladık geçenlerde. Oraya defaatle gitmem, orada bir takım oluşturmak, işi idare etmek için planını programını falan yapmak gibi işlerim söz konusu. Konu bu da değildi de.

Buluştuk işte Düella ve Yonc’la. Kendimi zor attım hatta yanlarına. Bütün haftasonu bir Şövalye Ailesi’yle sosyalleş, bir bilmem-ne-mobilya showroom’una ve hatta tiksinti gelmesine rağmen IKEA’ya git.

Sövalye bütün ayakkabılarımı kör gözüm parmağına, küçük odaya dizmiş. Odada adım atacak yer kalmamışlığına rağmen bilmem-ne mobilyacısının yan kapısındaki ayakkabıcıya sen gözlerim iliş. ‘Siyah çizmelere ihtiyacım var’, diyerek dalış ve alış. Aslında bu bir kaçış. Bir stres atış. Konu bu da değildi aslında.

O dakika aradı Düella. Aslında eve gidip bir prezentasyon hazırlamam gerekiyordu ama kulak asmadım. Balkon’a, yanlarına gittim. Şövalye de peşimde. Manası, Düella'ya çekiştirilmesine engel olma çabası. Ama ne kadar melek olursan ol, kadınlar bunu yapar. Bu da aslında bir stres atış. Gel de anlat. Madem öyle, germeden öyle o yanıbaşımdayken hakkında dökülüyorum ben de.

Yani sen tut Sinbo (o da ne?) marka küçük ev aletleri takıl, sonra git tanesi 250 milyondan üç nevresim takımı al. ‘Herkesin parayı döktüğü yer farklı’, demişti Pelinat, tatillerini normal insanlar gibi bir hafta, on günde değil, üç ayda ancak bitirebildiği için ona bir kızmışlığımda. Pelinat ufak bütçeli de olsa uzun sahil günlerine para dökerken Ruş vücudunun her santimetrekaresi için ayrı bir daha o gün piyasaya çıkmış en koko kremlere boşaltırdı cüzdanı mesela. Ay yarabbim.

‘Ne iş yapsak’, muhabbetine girdik gene. Tipik. ‘Afrika’ya gider misin?’ dedim Düella'ya. A, olabilir, dedi. Yonc panikledi. ‘Yaaaa, ben de. Ben de!!!’ Tipik. Aramasa da sormasa da Düella'yı taş atımı mesafede dursun. Damat Bey gelmek isteyebilirmiş. Fransızca’ya falan da hakim ya. Olur, dedim. Sahilde bahçeli evlerimiz olur. Ne güzel. Yonc ne yapacak peki orada? Çocuk yaparsınız. Mis gibi ortam. Çocuğu Düella yapsınmış. Yonc istemiyormuş. Tipik. Gelinlik giymek de istemiyormuştu. Evlenmek de.

Çocuk istemiyorduysa neden evlendi? İnsan çocuk istemiyorsa evlenmek ister mi?

8 yorum:

Adsız dedi ki...

PS: Bence cocuk amacli olmasa da evlenilebilinir

Bence de...

Adsız dedi ki...

Bence cocuk olmicaksa evlenmeye de luzum yok. Ne gerek, otur oturdugun yerde.

Evlilik ile cocuk birlikte gidermis gibi geliyor. Sahsen evlenmeye karar verdigim gun sigarayi da birakacagim ben; cocuk yapmaya vucudumu hazirlamak icin:) A bi de gobege surulen kremleri arastirmaya baslayacagim, hani catlak olmasin diye.. Heh heh..

kremci rusen

Adsız dedi ki...

Defaatini sevsinler senin.

Adsız dedi ki...

Alla Alla herkes farkli farkli ayol. Yani ask icin evlenir insan, cocuk olsa da olur, olmasa da diye dusunur. Hatta cocuk istemez yine de evlenir. Kimisi sirf "kocam var" demek icin evlenir. Kimisi maddi guvence adina evlenir. Kimisi zengin olmak icin. Kimisi ilerleyen yasimda bir hayat arkadasi olsun diye. Kimisi duzenli seks adina evlenir. Kimisi anasinin cenesini kapatmak icin. Kimisi cemiyette onaylanmak, "evde kalmamak" icin evlenir. Kimisi yesil kart icin evlenir. Kimisi soyadindan nefret ettigi icin evlenir. Kimisi eski sevgilisi evlendi diye missilleme yapmak icin evlenir. Kimisi eski sevgilisini unutmak icin evlenir. Kimisi guvensizdir, su dunyada en azindan bir insani kendine kontratla, yasalarla baglayabilmek icin evlenir. Kimisi salakligindan dusunmeden evlenir. Bir suru insan da, bu yasa geldik, galiba artik evlenmek icap ediyor, diye evlenir. Yani sebepler bitmez. Dak

Onur dedi ki...

cocuktan aklima geldi. 1 aylik bir alman kurt var, alir misin diyorlar. ben kopekle yapabilir miyim? ne dersiniz? bahcesi olmayan bir evde kopekle yasamak kopege cok mu eziyet?

Adsız dedi ki...

evlenmek yukselen trend su sıralar.ipini koparan evleniyor aynı hızda da bosanıyor. son 5 yılda yapılms evliliklerin %45 i bosanmayla sonuclanmıs.fyi
colette

Adsız dedi ki...

Alman kurtla falan isin olmaz senin arkadasim. Kucucuk evde esek kadar kopek olmaz tabi. Ayrica sen istesin butun gun. Kim bakacak hayvana..

Adsız dedi ki...

Valla Onur bence de hem cocuga hem sana yazik. 1 aylikken super olur da buyunce dairede olmaz, gunah :-)