Salı, Aralık 23, 2008

Müflis İşadamı

Ortalık kötü. Batan batana. Kocam da battı. Kendisini artık ‘müflis bir işadamı’ olarak nitelendiriyor. Bir ara moral bozmuştu ama bayramda Orta Avrupa'ya gittik. Mevsim tersti mersti, totomuz dondu mondu ama noel süslerini, ağaçlarını gördü; meydanlara kurulmuş panayırlarda sosis, kurabiye ve hamur döner yedi, sıcak şarap içti; noel korolarını (christmas carols) dinledi de düzeldi. Moralsizlikten çıkar çıkmaz dalgamı geçtim. ‘Ben sana dememiş miydim’ledim. Karşı atak icabı beni suçluyor. Ben bıdı bıdılanmasaymış ve onun şahane iş planlarına omuz silkmeseymişim şimdiye çoktan trilyonermişmiş. Başarılı erkeğin arkasındaki kadın ben olamazmışım.

Ben de ne eşşek kafalıyım ki hala analitik açıklamalarda bulunuyorum. Bir kere beni kandırdı. Minimum şu kadar gelir elde etmeden maaşlı işinden ayrılmayacaktı. Yedi bunu. Bir gün bir baktım istifa etmiş gelmiş. Neyse canım, bu konuyu yazmaya kalksam bloglar yetmez. Bu kadar da ipliği çıkarmayalım pazara. Zaten alıcısı yok. Gereksiz taşı-topla, topla-taşı.

Geçmişin hesabını yapmayalım, paşa paşa konjonktüre at bahaneyi gitsin diyorum. Herkes öyle yapıyor. Bu arada beni ayrı düşünceler alıyor. Yani bu havalı yatırım bankacısı elemanlar olsun, avukatlar, mühendisler, reklamcılar, benim gibi ne iş olsa yapıcılar olsun gerçekte ne işe yaramaktayız ki? Yani konjonktür denen şey iyiyken şirketler çamurdan bile olsa para kazanıyorken kötüye gittiğinde iflas ediyorsa varlığımın ve bütüüün işgücünün ekonomik katma değerini sorgulamam icap eder sanki.

Galiba konjonktür mutlak gerçekliğin ta kendisi. Sal kendini ona. Hiçbir şey de yapma. Nefes al yeter. Çırpınsan da batarsıııın, çırpınmasan da .

6 yorum:

Ruty dedi ki...

Ben hep derim marangoz olalim diye. En azindan emegimizin somut bir seye donustugunu goruruz.

Bir emekli olayim da...

B dedi ki...

batmadım ki??! hay allaaam!

Yesim Arpat dedi ki...

Şövalye???

Sen benim hesabımdan yorum mu bırakıyorsun bakiim?

Hadi bıraktın, anlamlı olsa bari. Hafiye, 'batmadığını' söylüyor. Tuhaf olmuş. Özneyle eylem uyumlaşmamış.

Adsız dedi ki...

Bi dakika, şimdiye kadar büyük harfli Hafiye kullanıcısı tarfından bırakılan yorumlar öz hakiki Hafiye'ye, küçük harfli hafiye kullanıcısı ise Şöfalye efendiye ait mi oluyor? Kandırıldık mı? İmdü yürek yırtılur.

Hala jet lagden muzdaribim galiba, kafam her zamanki gibi dümbüldeyemedi bir an.....

Horatio dedi ki...

olayı fazla sakin karşılamışsın gibi geldi. herhalde mısırdaki dedenizden miras filan kaldı.

Adsız dedi ki...

Eee, batti mi, batmadi mi? Muflis mi, degil mi? Celiskili iddialar bizi bozar. Bu konuya aciklik getir Hafiye. Yoksa kocam batti diye kendini bize acindirmaya mi calisiyorsun? Dak