Salı, Şubat 19, 2008

İsmi Ne Olsun?

Düella yine çok çalışmaklar içinde debeleniyordu geçen hafta. Oradan da iş seyahatine gitti. Bir haftadır görmüyordum kendisini. Bünye de alıştı kaşınmaya. İşi gücü varsa var, uyandırdım da, kapısına da dayandım da. Bekledim ona buna bağırdı telefonda. Sonra işte klasik, beraberce şaştık saşırdık insanların nasıl oluyor da bu kadar demotive, iş sahiplenmekten uzak ve şapşi olduklarına. Bizim tipik ukala dümbeleği sohbetleri yani. Kuzen dayanamadı, gitti. Karda kışta ancak yürüyerek ulaşsa da arkadaşlarının evinde dvd seyretmede buldu mutluluğu. Çocuk akıllandı tabii. Biraz daha kalsa o da yiyecekti üç beş tokat.

Düella yeni blog açmaya niyetlendi niyetlenmesine de işte isim bulamadık siteye. Bütün önerilerime burun kıvırdı. Bütün akşam ıkınaraktan tavanlara bakıp isim düşündüm. Blogun ismi kendini tanımlayan bir şey olsun ama bu tanımda hoş sohbeti, sivri dili, tokat atma aşkı, çalçenesi, uğrak mekanı oluşu, vesairesi hepsinden izler bulunsun istiyor. Bulamadık, anasını satayım. Düella'yı anlatan ‘üç sıfat bul’ analizinden başladık, Çalıkuşu’ndan çıktık. Hayır, diyorum bana vermeyin böyle challenge’lar. Psikopata bağlıyorum. Hayır, bir nane de çıkmıyor. Pek yaratıcı olduğumu da söyleyemem. Allahın analistinden ne beklersiniz?

Gece eve döndüm. Şövalye’ye anlattım tüm olan biteni. Şaptiler sizi, dedi. Yattı uyudu. Karanlıkta aklıma bir şey geldikçe doğrulup doğrulup Düella’ya blackberry messenger’la yolladım. Allahtan blackberry kullanmaya başladı da telefon masrafımız azaldı. Hem sohbette zaman, mekan tanımaz bir yöntem. Herkese tavsiye ederim. Dün gece Şövalye şağ yanımda ilk REM uykusunu geride bırakırken Düella'yla bizim şöyle diyaloglarımız oldu:

Hafiye: Dayakci.com? iyibirnane.com? seritokat.com?
Düella: Off, bu mudur? Seri tokat mı? Hey allaam, is that me?
Hafiye: (Evet, osun ama farkında değilsin) E, yaratıcılık bu kadar benden.
Düella: Seri tokat. Hmm.
Hafiye: Ya aynen. Bir kenarda dursun. Yine düşünmeye devam edelim
Düella: Yazma isteğim kaçtı.
Hafiye: Hoppalaaa.
Düella: En iyisi senin siteden anket yapalım. Millet de bu minvalde şeyler söylerse ben bir daha kimseyle görüşmiyim
Hafiye: Seri tokat sitenin içeriğine uygun olabilir bari. Bir de animasyon koyarız. Bir el, bir o yanağa şaplak atar, bir bu yanağa. Şak şuk, şak şuk...
Düella: Şakşuka nasıl? Şaka da şukaaa
Hafiye: Tokat hissi şakaşuka’da var. Şakşuka’da değil. Bir de bol ’ş’ harfi var. Türkçe karakter zorlaması. İsmi saksuka.com falan olucak. Hem şakşuka da sen değilsin ki. Bak seritokat.com. Söylenişi çok güzel.
Düella: Off, yat hadi manyak

Beş dakika sonra bir daha mesaj attım, ’bu son, bu son’ diyerekten. ”Kuruttun beni kadın, tam bir görev insanı” dedi ve siteden de yazmaktan da vazgeçtiğini tekrar deklare etti.

Ben yine de vazgeçmedim ve uyuyana kadar bu konuyu düşündüm. Güzel bir şey çıkarırsak yazmaya başlar, diye. Bana neyse? Ne, hakkaten? Ne?

Bir de siz düşünün. Benim gibi sol beyinli bir tiplemede bitmesin bu mücadele.

17 yorum:

Herbert dedi ki...

"hoş sohbeti, sivri dili, tokat atma aşkı, çalçenesi, uğrak mekanı oluşu, vesairesi"

askerliğim geldi aklıma :)özlemin kışlası
hımm yok bu da uyduruk şiir sitesi gibi oldu

Adsız dedi ki...

haslama.blogspot.com

meyan koku serbeti demek ayni zamanda.

http://adanasofrasi.blogspot.com/2007/12/meyan-kk-meyan-erbeti.html

openzi,
ilker.

Adsız dedi ki...

ben de sizi seviyorum! :)

özlem

Adsız dedi ki...

Bosuna isim aramayin, guzel de isim bulsaniz tutmaz artik. Bir ara telgrafin telleri diye de bir fiyasko vardi sanirim, Ozlem'den cikabilecek maksimum output bu kadardir.

Adsız dedi ki...

Ben SERITOKAT.COM i sevdim ya da SILLETOKAT.COM da guzel bence ya da KODUMUOTURTUR.COM da super... Ya da OSMANLITOKADI.COM da super diyorum ben...

Ay sabah sabah cok guldum... Un beso grande, adios muchachas,

-Cozie Ozzie

Herbert dedi ki...

açıkçası tırstım özlemden şunları okudukça :) o zaman yedibelaözlem.com veya özlemhominilupus.com gayet makul bence :)

Adsız dedi ki...

tetteh belli ki tokadimin tadini merak ediyor, belki de elim uzak kitalara ulasmaz ya da kim oldugunu hafiyecan saptamaz saniyor. ahh, ne buyuk yanilgi!

biz kisitli output, bolca input yasayip gidiyoruz cok sukur. sen kaybina yan ama yasını edebinle tut bebek.

.....

herbert'cim, gaza gelme sen de hemen. dur da bi bak cevremdeki canavarlara. sagdan tokat yedikten sonra solu donecek goz var mi hic bunlarda?

Adsız dedi ki...

bir insan nasil kendine bu kadar sifat/nitelik/imaj belirlemeye kasip kasip ustune ustluk bunu blog vs. gibi acizce bir yontemle tum dunyaya bagrinmaya calisir anlayamiyorum. Neymis? tokatci imis. Pardon seri tokatciymis, yani tokat atar ama bir de seri atarmis, hahhahah, bu mudur seviye? Bu mudur insanin koltuklarini kabartmasi gereken imaj? Bir de elestirilere verilen cevap da "tokadimin tadini bilmiyorsun"...Seviyesizlikten nefret ediyorum.

Adsız dedi ki...

internet alemlerinde seviye ayarı yapmayı kendisine misyon edinmiş yeni bir sanal kahraman doğdu: tetteh! :)

kahramanımız hassas bir insan. yaşamın tüm yükleri sırtında. ermeni meselesinden seviyesiz tokatçılara uzanan geniş bir yelpazeyi dert etme eğiliminde belli. şu fani dünyada varoluşunu bu duyarlılıkta bulmuş.

madem düzeltmek için beni seçmiş, bunu ilginç bir deneyim fırsatı olarak görüyorum:)

blog yazmaya ilk başladığımda üzülürdüm birileri açıkça beni hedef alan yorumlar yazdığında. eehhh, oldum şimdi. alem psikopat dolu. "kendi bahçesinde dal olamayan biri, girmiş bahçeme ağaçlık taslıyor". buyursun, taslasın. sonu yok böyle insanların. kabul ettim durumu, şimdi eğleniyorum. onlara da ihtiyaç var: ne olmak istemediğimizi bakıp görmemiz için:)

bir şeylere itirazı olan herkesi DUELLOya davet ediyorum! ya bir noktada uzlaşırız, ya da biraz kan dökülür, rahatlarız:)

"duelloyadavet.blogspot.com"

Adsız dedi ki...

hafiye artık evli bir kadın. onu rahat bırakın adiler!!!

şövalye

Ruty dedi ki...

ya birakamadim bir turlu yorum..

Ruty dedi ki...

Ben de sardim, dusunuyorum simdi Ozlem'i nasil tarif etmeli diye.

Ozlem: sefkatli, sevecen, sahiplenici, icten, guvenilir;
ama bir o kadar da seffaf, durust,sozunu sakinmaz hatta zaman zaman can acitacak kadar sivri dilli.

tatlibiber.blogspot.com
hemdoverimhemseverim.blogspot.com

Adsız dedi ki...

Senin hafiye bayagi basarili bir hafiyeymis tahmin ettigim gibi, hemen de kimlik tespiti yapivermis. Bir tokatci ve bir superzeka hafiye dunyaya bedeldir derdi cocukken rahmetli dedem bana.

Tokat pansiyon arkadasima uzulerek belirtirim ki ben disini gostermeye calistigin kisi degilim, olsam ne degisirdi o da ayri konu.

Bir lafim da bu yeni bloguna olacak, bakiyorum da hemen rating kokusunu aldin...Sen de en az hafiye arkadasimiz kadar ileri zekalisin ki benden esinlenip buldugun isimle actigin bloga beni malzeme yapip rating yapacaksin. Yemezler.

Yesim Arpat dedi ki...

Yahu birilerinin bizi bu kadar ka'ale almasına, üstüne bir de bu kadar hınçlanmasına bayıldım. Sonunda meşhur olcaz galiba. Eyoo!

Adsız dedi ki...

isminisenkoy.com olsun bitsin en temizi. bu yazi bu kadar ilgi cektigine gore, url neler yapar kim bilir.

Adsız dedi ki...

Bence adi ne olursa olsun, asil onemlisi, bahti acik, reytingi bol olsun. Allah anali-okuyuculu buyutsun. Vatana-millete hayirli bir blog olsun.

Ismini koyunca, Turkce bir sitedeyse blogun kulagina ezan okumayi unutma.

Musluman olmayacaksa, Batili Blogger cocugu olacaksa, kutsal suyla vaftiz ettir. Hafiye vaftiz anasi olsun.

Ateist/ agnostik olacaksa, hic ugrasma. O kendi yolunu bulur, bu Allahsiz dunyada.

Blog dogumu nedeniyle herkesten ceyrek altin talep et. Eve gelenler kaynar kaynatsin. Yatakta laptop'inla yatip onlari agirla.

Isten bir hafta izin talep et. Blog dogurdum, yatak istirahatine ihtiyacim var dersin.

Dogumgunu kutlamalari cercevesinde Hafiye'ye siir okut, Rus'u (uydu ile) ve Citir'i dans ettir.

Dak

Ruty dedi ki...

Dak'in tavsiyeleri Ozlem'e acayip uyar valla.. Yatakta yat, laptop koynunda, ayagina kaynar falan getirsinler.. ohhh!