Cumartesi, Eylül 03, 2011

Anneliğin Güzel Anları

Annelik tuhaf bir hal. Bildiğiniz delilik. Başınıza gelecekleri bile bile bir ihtimal farklı bir şey olacağını beklemenin gerizekalılığı resmen.

Mesela, iş gününün özellikle sonlarına doğru Jelibon’u özlüyor buluyorum kendimi. Bir an önce eve koşup onu kucaklamayı istiyorum. Her ama her gün bu umutla koştura koştura eve dönüyorum. Her ama her gün aynı hüsranla bitiyor bu koşturuş.

Adam heyecanla koşuyor kapı açılınca. Sırf meraktan ama. Anne düşkünlüğünden değil. Bana doğru koşan Jelibon'u hoppala yapıp göğe atarak kucaklıyorum. Bağıra bağıra yüzümü tırmalayıp saçlarımı çekip kendini kucağımdan yere atıyor. Kıçını dönüp uzuyor. Anne-oğulun kavuşması böyle sıcak anlarla üç saniyede tamamlanıyor.

Buna rağmen umut fakir annenin ekmeği sanırım. Israrla kucaklaşmamızın on saniye falan olsun süreceği, akabinde öpücüklere geçilen bir faslın hayalini kuruyorum.

Bütün o facebook’lara yüklenen, bloglara yapıştırılan sevimli fotoğraf kareleri de o kadar anlık ki. Zaten dijital kameralar çıktı, mertlik bozuldu. Jelibon’un 10 bin tane falan resmi vardı en son. Taramalı gibi şaka şuka resimlerini çekince on binde yirmisi falan süper sevimli çıkıyor. Onları da alıp herkese gösteriyorsunuz işte. Gören de mutlu anne, mutlu çocuk anlamları çıkarıyor.

Gerçekler çok kötü ve pişmanım, diye demiyorum. Anneliğin kimi zorlukları var, da demek istemiyorum. Annelik sürecinin büyük kısmı azap. Güzel anları DA olabiliyor, demek istiyorum.

Örneğin Jelibon’un ilk yaş gününde telefonumla çektiğim şu karelerin ilkini facebook’a yükledim. Ne şeker falan diye yorumlar kaptım. Geri kalan arıza anlarını normalde delete ederim. Kimse görmez ama gerçekler saklı kalmasın isterim. Bütün resimler yedi dakikalık bir sürede çekilmiş. Neymiş? Bir dakikalık şekerliğin karşılığında altı dakika arıza yaşamışız.


Resim 1: Doğumgünü pastasını
sevimli sevimli mıncıklarken
 

Resim 2: Kıllanmaya başlıyoruz.





Dikkatli okuyucuya not:
Arıza sebebi pastasının kaldırılması değil,
sadece gelmiş olan eşref saati
 
 







Bu ve diğer resimler yorumsuz
 


Film kopar












5 yorum:

Adsız dedi ki...

Yanlış anlamayın ama cocuğunuzun yüz ifadesi daha cok cekeceğinizi gösteriyor sanki. Allah bağışlasın ve kolay gelsin.

Yesim Arpat dedi ki...

Süper moral buldum, sağolun :)

Gozde dedi ki...

Hehe, bence çok şeker ağlayan hali :)

Derin bu yazın başına kadar bana köpek muamelesi yapıyodu. Yani 6 yıldır eziyet çekiyorum. İnsan üzülüyo da, dediğin gibi öpüp sarılmak, koklamak istiyosun, ittiriyo. Ama şimdiiiii tam bir lokum oldu! Devamlı bir sarılışma, öpüşme "seni çok seviyorum" "hayır ben seni daha çok seviyorum" hallerindeyiz :) Sık dişini şekerim :)

Ruty dedi ki...

saclari cok guzel olmus bunun ya..

baska yorumum yok.

Esin B. dedi ki...

Ne zaman bir yaşına girdi bu velet.
Pek de yahşi olmuş...tütütütütüttüü maşallah