Pazartesi, Mart 20, 2006

Pittsburgh Darbeleri

Pittsburgh'a gittim de ne oldu? Toparlamayi ancak becerdigimi sandigim ozguvenim delik desik oldu. Bunu yapan Suku'ydu. Simdi burada bana yaptiklarini izninizle teshir edicem:

Mesela, gece geckin bir saattir ve Suku'ye bir bira daha icmesi icin israr edilir. O ise meslegini cok ciddiye alan bir doktordur. Bizim tanidigimiz, bildigimiz, yanimizda bir sise rakiyi ictikten sonra parmak dikme ameliyatina giden mikro-cerrah 'simit'lere benzemez. Suku cerrah da degildir zaten. Romatologdur. Romatizmal hastaliklar aksamdan kalmaligi kaldiramaz. Ne mutlu ki boyle mesleki disiplinli doktorlarimiz var, degil mi? Ama is bu kadarla kalmiyor. Onda var olan disiplini biz takdir ederken karsiliginda ciddiyetsiz isler yaptigimiz imasiyla- ne imasi yahu, aleni parmagiyla- bir ozguven darbesi yiyoruz. "Ben, doktorum. Sizinki gibi isler yapmiyorum" sozuyle aci gerceklerle yuzlesiyoruz. Bizim Excel tablolari kazan kafayla yanlis duzenlense, database linkleri kopsa, toplantida uyusak, sunumda gak guk etsek hayat memat durumlari rutininden taviz vermeyecektir. Gerci, ben uyudum konferans call'un birinde gecenlerde 2 milyon dolara mal oluyordu. Fransiz piranalari gevsedigin ani kolluyor. Turkiye'de bir can 4 milyar ETL idi. (Bir doktor hatasi yuzunden olen cocuga bicilmis mahkeme degeriydi bu gecen yil). Yaklasik 3 bin dolardan, 667 hayatla oynayabilecek kapasitede bir ehemmiyetim var, tamam mi, Suku?

Ikinci darbe gencligime, guzelligime indirildi. Vakti zamaninda Suku'nun Kesmirli komsulari beni pek begenirlerdi. Yok, ben eski Kainat Guzeli, yeni Bollywood yildizi bir hatuna acaip benziyormusum falan dendiydi. Turkiye'de neden yasamak istemedigine dair argumanina hatun tuttu benim guzelligimi alet etti. "Neden Turkiye'de yasasin ki Hafiye? Turkiye'de vasat bir hatunken mesela baska memlekette 1 milyar insanin dibi dusebiliyor ona," dedi. Bana dedi. Vasat, dedi. Ortaliga gereksiz bir, "Hieeyyt, dunya uzerinde elde edemeyecegim erkek yoktur, Edirne'den Ardahan'a, Kuzey Kutbu'ndan Antarktika'ya," nidalari atmama sebep oldu.

Yalniz sonradan aklima geldi. Bu kiz Kainat Guzeli secilmis, Suku. Yani, Kainat Turkiye'yi de kapsar, be. Bak, argumanini uzak ara curuttum. Benim aklim once dellenir, meydan okur, sonra mantikli cikarimlar yapar. Onu da Turklugumun dogasina verin. Nihayetinde vasat bir Turk'um iste.

19 yorum:

Onur dedi ki...

Icimden bir ses bunu daha cok konusucaz diyor.

Yesim Arpat dedi ki...

Icindeki ses hakli tabii ki. Malzeme buldum, suyunu cikarmadan biraktigimi gordun mu hic?

Adsız dedi ki...

Bu Hintliler ilginc. Gecen sene, benim eski isyerinden arkadasim olan dort tanesi geldiydi Istanbul’a. Dediklerine gore adamlarin akli basindan ucmus. Neden? Kizlarin guzelliginden. Hatta birisi “ya bu ulkede hic mi cirkin kiz yok Mutlu?” falan diye sordu. Dun gibi hatirimdadir. Yani, ya bizim kizlarin hepsi eski kainat guzellerinden birine benziyor (da biz gormuyoz) ya da adamlar seviyor iste Turk kizlarini. Birine benzesin, benzemesin. -Mutlu

Yesim Arpat dedi ki...

Mutlu kardesim, sen de Suku'nun argumanina canak tuttun, yedin bitirdin beni ya. Ben vasat miyim simdi yani? Butun Hintliler butun Turk kizlarini seviyo mu yani? Benim bi farkim yok mudur? Seytan diyo, bir portre bi mayolu resmini koy, oylama yaptir falan yani. Zaten bu sitenin bir amaci yok, oyle konumlandirsak da olur artik. Bir saatten sonra ne calarsan olur hesabi.

Adsız dedi ki...

Askolsun. 12 Eylul'den sonra siyaset yazmayi birakip sadece mankenlerin ve Helgalar'in baldir bacagini yazan medyamiza dondun be hayatim. Biz biliyoz sen guzelsin. Nerede Ibrahim Pasa? Nerede ifade ozgurlugu? -Aysudak

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

1.Bir daha Hintlilerle ilgili anekdot anlatirsam iki olsun.

2.Guzellik kadar vasatlik da gorecelidir. Ayni sey su bardaklari icin de soylenebilir.

3.Turkler guzellik yarismalarina ille de sarisin ya da kumral gondermezler. Yani, olayi cozumler mi bilmem ama Asli’nin Turkiye’yi temsilen Kainat Guzellik Yarismasi’na gitme sansi yok degildir.

4.Asli’nin –giderse- Kainat Guzellik Yarismasi’ni kazanma sansi da vardir. Hem de hayli (highly) yuksektir. Gorunuse gore “Edirne’den Ardahan’a, Kuzey Kutbu’ndan Antarktika’ya” olan cografya, Hindistan ve Pakistan banko. Nerden baksan dunya nufusunun 1/3’unden konusuyoruz.

5.Herkes tarafindan guzel/hos bulunmak her kosulda iyi birsey olmak zorunda degildir. Bunun getirdigi zorluklar da vardir. Kendimden bilirim.

-Mutlu

Adsız dedi ki...

ya agabey.anlatsana nasil zorluklari var tas olmanin?

Onur dedi ki...

Tas olmanin zorluklari: tas olunca seceneklerin artiyor, kafan karisiyor.

Asli'nin kafa karisikliklari bundan midir?

Ben bir Turk erkegi olarak esmer ve kizil hatunlari sarisinlara gore daha cekici buluyorum (tabii ki bir sonraki kiz arkadasimin sarisin olmasi halinde geri donulup yorumumun bu kismi silinecektir).

Onur dedi ki...

Suku,
"Pardon, geri aliyorum soylediklerimi; simit bile satsan vatandasa hizmettir" deyince kendimizi daha iyi hissetmedigimizin farkindasin di mi? Hani cirpindikca batma durumu...

Adsız dedi ki...

Eeee, sarisin, esmer, kizil derken biz kaynadik yine. Kumrallar her yerde bol, hicbir yerde ozel degil zaten. Nedir bu bahtsizligimiz? Aysudak

Adsız dedi ki...

Buldum. Ben Caponya'ya gidicem. Dalgali sac cok prim yapiyormus.Aysudak

Yesim Arpat dedi ki...

Mutlu- Guzellik yarismasina girmenin yas siniri 27. Gecti benden yani. Kart bir guzelim ben.

Aysudak- Hic boyle magazinsel birseye takilacagimi sanmazdim (yalan) ama beni tirstirdilar anacim THY yazisindan sonra. Ozlem pesime duseceklerini soyledi. Bir gecede 300 hit aldi blog. Bana ne ya, oldum. Benim derdim arastirmaci gazeteci Ugur Dundar olmak degil ki. Misyonum yok ki. Egleniyorum surda. Hepiniz okudunuz iste, bitti gitti. Ucuncu kismini yazicam. Bu aksama yazarim belki. Bekleyin.

Herkes- kara saclarimdan ben sucluyum.

Adsız dedi ki...

amac zaten battikca batmak.. batsin dunya..
onur, gercekten tas olmanin zorlugu varsa ancak sen yasamissindir. soylenicek laf yok. seni esmer begeniyor olmanin konumuzla hic ilgisi yok sen hicbir anlamda klasik turk erkegi degilsin. zaten bu yuzden tassin..
aslicim ya ozgur basinin sesini kesmelerine izin verme. nerde senin anarsist ruhun.

Adsız dedi ki...

Ya ama simdi ben Onur'un resmini gormek istedim, malum tas turk erkegi de gormek lasim arada :-)

Asli'cim ta$sin ta$! ;-)

Adsız dedi ki...

1. Sarisin, esmer, kumral veya kizil olman(m)izin Amerikalilar gozunde pek bir degeri yok. Zira Josh Brown gibi adi ve soyadini tanisma esnasinda birlikte soyleyen ve Bush (turkceye pust olarak cevrilebilitesi nedir?) gibi bir beyefendiyi! tekrar secebilen bir halk bizi Arap olarak gormekte. Ref: Pls ask my old roomie
2. Hep sunu soylerim (veya soylemek istemisimdir): Guzellik goreceli olmakla birlikte, bu goreceligin icine cogu zaman fiziki ozelliklerin yanisira duygusal ozelliklerin de karistigini unutmamak gerekli. Mesela Cindy Crawford, Angelina Jolie veya Deniz Akkaya gibi hatunlar fiziki olarak mukemmel olabilirler ama ben hep Julia Roberts, Jennifer Anniston ve Arzum Onan'i daha guzel bulmusumdur. Bir gulus, bir eda insani guzel yapabilir. Illa ki uzun bacakli, iri goguslu ve Lopez popolu olmak gerekmez. Nacizane 5 cents here.
3. Let's accept: Opposites attract. Kivir saclilar caponlara, bizim kurtler iskandinavlara ve coskunlar da ingilizlere hep guzel gorunecektir. Bu kadar malum bir konunun tartisilmasi bile abes bence.
4. Hadi canim sen de! Ucuncu maddeye siddetle karsiyim. Her zaman opposites attract diye bisey yok diyenlere bu arada tesekkur eder, bir sonraki gay-fest'te beraber march etmek istedigimi bildiririm.
5. Onurla tanismadik henuz ama oyun bahcesin(d)e ara sira tresspass etmekteyim. Duzgun bir straight! olduguna kanaat getirdim. Hatta "duzgun straight nasil olmali" konulu bir yazi da yazmayi dusunuyorum yakinda.

Adsız dedi ki...

Jennifer Aniston'i begenen kim? Merak ettim. Oguz sen misin? O kadin biraz bos bence. Arzum Onan da cok guzel ama fazla cici. Cok sakarinler. Tam sweetheart modeli iste. Ben Jolie'yi alayim. Sahici olsun cigerimi yesin. DAK

Adsız dedi ki...

(Ah ben de dayanamadim bana neyse)
Bizim bolumde de (Turkiye'de) bulunan biricik hintli bir kardes demisti, Turk kizlari cok guzeler diye. Esmer filan olduklarindan yakin geliyor heralde. Diger bi acidan bence de hintli kizlar cok cekici degiller ancak butun genellemeler yanlistir. Midwest'in (yapma da olsa) sarisinlari bence hem turk hem hint kizlara basar o kadar. Neyse, hafiye kardis, icq'ya filan girersen sana sormak istedigim bisi var. Gerci bu kadar yorumdan sonra bunu okur musun ne zaman okursun, okusan da sallar misin bilmem ama... (ipucu: Delta ilen ilgili)

Suku dedi ki...

nihayet hafiyenin engellemelerine ragmen ben de sesimi duyurabilicem.yargisiz infaz edildim...oncelikle benim yaptigim isle sizinkisi bir mi dedigimde gercekten patavatsizlik yaptigimi kabul ediyorum. ama bazen dilin kemigi olmaz ya. surc-i lisan ettiysem affola.simit bile satsan vatandasa hizmettir, aksamdan kalma ise gitmemek lazimdir.ne is yaptiginin onemi yok.
kainat guzeli konusuna gelince. orda ne surc-i lisan var ne de art niyet.
yurdum insani sarisin sever. asli, benim kriterlerimle bana cinsel secimimde bir yanlis mi yapiyorum diye dusundurecek kadar tas bir hatundur. ama yurdumun ak tenli, boyali sacli her rus kadinini guzel buldugunu gordugumden, hafiyenin turkiyeden kainat guzellik yarismasina gonderilemeyecegi varsayimiyla yapmistim bu yorumu. konunun ana fikri su idi, keske sadece bunu soyleyip koca cenemi tutsaydim: "GUZELLIK GORECEDIR". Ben zaten akilli, basarili vs vs oldugumu biliyorum. Ama gorece olarak guzel de oldugum bir memleket varken "kara, kuru, ama akilli suku" oldugum bir ulkede yasamak istemiyorum...Allah askina birisi cikip da bana senin ne demeye calistigini anliyoruz desin.Ben bu kadar da patavatiz degilim.. kimse arka cikmazsa patavatsiz oldugumu kabul edip ozur dileyecegim.. hayatimin sonuna kadar tohmet altinda kalmak istemiyorum.:)