Çarşamba, Şubat 21, 2007

Regl Öncesi Sendromu

Ruş yeni manita yapmak üzere, Muratçım. Ondan da sana yar olmadı. Az farkla kaçırdın. Onunla detaylı bir manita seansı açtık. Boyu posu, parası pulu pek sonra geldi. Ortalığı topluyor mu, yemek pişiriyor mu, falan gibi kriterler konuşuluyor artık. Nasıl kadınlarsak, ben annamadım. Erkeklere sorsan kadınların onlarda aradığı şeyler bunlar değil derler. Tersine dünya. Ben benimkini kalemimden düşürmüyorum ya. Hadi germiyim, bir kez daha konusunu edeyim. Ben onu böyle sevmedim, anacım. O da ortalık toplar, yemek koşturur, arar sorardı. Hırt oldu. Hatta dün akşam hiiiiç haber vermeden gelecek sandığım vakitten dört saat sonra, geceyarısına doğru çıktı geldi. Cebinin şarZı bitmiş. Arayıp haber vermek -nedense- aklına gelmemiş. Yok yok, nedeni belli. Sanmış ki ben zaten alemdeyim. Bir sanmalar sunmalar.

Sabah yine uzun commute’uma eşlik eden Leonard Cohen. Açtım baktım Düella beni rahat bırakın, derdiniz sizin olsun, diye bloglamış. Aaaa! Gece saat 3’te demiş. Uyuyordur diye esemes attım: Benim sana olan aşkım bir başka. Derdim varsa sana anlatırım; yoksa seni derdim yaparım. Rahat bırakmam. Psikopatınım. Şak diye telefon etti. Uyumamış hiç. Nodüllü nodüllü güldü. Neden üstüme alındığımı anlamamış. O da bazen Yonc'un psikopatı oluyormuş durduk yere. 'Neden depresifsin böyle?', dedi. Bilmiyorum, dedim. Herşeye psikopatça takıyorum. Şövalye’nin gecikişine. Beni artık sevmiyor. Her blog satırında kendime cezalar arayışıma. Beni kimse sevmiyor. Şarkının sözüne. Kimse kimseyi sevmiyor. En son da hergün birkaç kez yedişer ytl bayıldığım Starbucks’ın ginger latte’sine. Hazır sevgi.

“Sen,” dedi. “PMS olmayasın?”


Bütün bunların açıklamasının bu kadar basit olmasını kabullenemedim. Tamam, PMS karmaşık bir olgu fakat kısaltmaya vurunca pek bir basit duruyor, canım. Açıklaması bu olunca sanki dertlerim tanımlanamadığı gibi anlamsızlaşıyor da. Söylediklerimi kimse sallamıyor.

Yok yok, olamaz, biliyorum. Beni kimse sevmiyor.

10 yorum:

Adsız dedi ki...

Biz Till'le ne zaman kavga ettiysek, istisnasi zor bulunur, PMS'imdedir. Birine ne zaman killansam, PMS'imdedir. Dolayisiyla killanma ve kavga cikarma egilimi hissetigimde, kisa bir parmak hesabi yapiyorum. Eger tarih tutuyorsa, anliyorum ki, suc buyuk ihtimalle benim. "Irritable" durumdayim. Dolayisiyla her sey rahatsiz edebilir beni. Huzurum kacmayi bekliyor, bahane ariyor. O yuzden soyle bir sistem gelistirdim. Baskalarina susuyorum. Till'e de erken uyari sistemi kurdum. Bak bugun ve yarin bana tahammul et, dediklerimi fazla ciddiye alma, giciklik yaptigimda konusan ben degil, icimdeki PMS canavari. Takma, suyuma git ne olur. 2 gun katlan. Simdiden ozur dilerim. Sonradan da ozur diliyorum. Yine de o arada ufak siddette cinnetime katlanmasini bekliyorum. Tavsiye ederim. Bunun icin, biraz PMS bilinci ve bir adet sabirli sevgili gerekiyor. Mantiksiz hormonlari anlayacak ve tahammul edecek yapida olmasi lazim. Ah kadin olmak cok zor, ahhh! Dak

Adsız dedi ki...

Ben de ayniyim Asudak! Gunun yaklastigini her biseye gozlerimin dolmasindan, tuylerimin gunde 100 kere diken diken olmasindan ve drama queen olmamdan anliyorum. Kendimi bayagi yola getirdim ama, o kadar cok sinirleniyorum ki insanlara PMS olunca, derin derin nefes alip "sleep on it, if you are still angry tomorrow you'll tell the basterd off" diyorum ve koseme cekiliyorum. Tabii aile uyeleriyle, yakinlarla, sevgililerle olmuyo bu, yakinlarina yapiyo insan naapiyosa, sonra ozur dile ertesi, gun.

Olsun ya, kadin olmak cok zor ama cok guzel, ben halimden memnunum :-)

Adsız dedi ki...

What the hell is a basterd?

Kusuruma bakmayin, bayagi iyi kafam su an. Bu muscle relaxerlar cok guzelmis :-)

Adsız dedi ki...

Gozdecim, Cok gecmis olsun.

Bu arada bir Muratlik omru varmis bu blogun. Tiraj surunuyor, baksaniza. Gelin yorum yapin arkadaslar. Forumlar senlensin. Maksat muhabbet olsun. Bu ne ketumluk cigerlerim? Dak

Adsız dedi ki...

E bari ben yapayim yorum, tiraji artsin blogumuzun. Hafyacan benim manita kriterlerine deginmis, iyice acik edeyim ben o konuyu (hani olur ya, aday falan vardir ortamda).

Iyi manita dediginin;
- evi daima tertemiz ve duzenlidir.
- kendisi mis gibi dus jeli kokar.
- sabah kalktiginda yatagi yapar (hem senin evinde, hem kendi evinde).
- evinde bir kac gece gecirdikten sonra senin icin dis fircasi alir koyar banyoya.
- Buzdolabinda her daim guzel yiyecekler vardir. Hatta gecenin bir yarisi, acim diye vizildandiginda meyve-peynir-cerez tepsisi yapip yatagina getirmekten gocunmaz.
- arkadaslarinla ilgilidir, onlarla tanismak ister. Tanistiginda da cok saygili ve muhabbetlidir.
- opera, bale gibi sanatsal aktivitelerden haz alir. Boyle seyleri takip eder, gidip orkestra bolumunden bilet alir, efendi gibi seni alip evden goturur, hatta nereye gittiginizi soylemeyip surpriz yapar.
- karda buzda yururken koluna girer, destek olur. Hatta bazen camurlu yollardan seni kucaginda tasir.
- Dunyadan haberlidir. Sabahlari dergi gazete okur; Turkiye'nin Cin'in komsusu oldugunu, Bogazici'nin yiyecek bir sey oldugunu sanmaz.
- acamadigin kavanoz kapaklari ve sarap siselerini senin icin acar.

simdilik bu kadar.. ekleyin dostlarim.

Adsız dedi ki...

Manita dedigin:

Kendini en sisko ve cirkin hissettigin gunde, uzerinde lekeli bir esofmanla koltuga gomulmusken, suratina ictenlikle bakip, ne kadar guzel ve seksi oldugunu soyler. Sana cukulata almayi teklif eder.

Moralin bozuldugunda karsina gecip, sen gulene kadar soytarilik yapar. Gerekirse telefonda soparir.

Seninle ayni temel degerleri tasir. Ayni hayat gorusunu paylasir.

Senin onunde bir kere bile -hic kimseye- yalan soylemez.

Kokusu bahar cileginden tatlidir. Koklamaya doyamazsin.

Ayak masaji yapar.

Arkadaslarinin hastasidir. Dunyada "senden sonra" en guzel, en akilli, en muhabbetli, en Zeyna kadinlarin onlar oldugu konusunda israrlidir.

Durup dururken, "annenleri cok seviyorum, baban ne kadar tatli, ne super bir sulalen var, keske ayni sehirde yasasaydik" gibi surreal seyler soyler.

Senin acamadigin sarap siselerini ve kavanozlari acar;)

Alisverise gittiginizde huzursuzlansa da, neredeyse 1 saat kadar cinnet gecirmeden seninle dolasabilir (sonrasini bilemem).

Adsız dedi ki...

Himm, bu soylediklerinizi yapan, ozellikleri tasiyan birileri varsa ben de isterim! Hangi bolgelerde yasarlar cogunlukla?

Gozde

Adsız dedi ki...

Gozdecim; bunlardan az bulunur. Hayat boyunca bir, bilemedin iki tanesiyle karsilasirsan sanslisindir. Belli bir bolgede kesinlikle yogunlasmamis bir cinstir.

Ben bir tane buldum benim listedeki her seyi (simdilik) yapan. Ama anonymous'un listesi cok daha iddiali. Biraz daha gozleyip bu listeyi de tamamlamak lazim kesin sonuca varmadan:)

Adsız dedi ki...

Ya adimi yazmayi unutmusum. Ben Dak. Till'imi tarif ettim. Az bile anlattim. Allah herkese bir tane nasib etsin. Ozledim ben kocami. Ben onu en iyisi Hafiye'yle gondereyim alisverise. 15 dakikada hem evi, hem gradrobu dizerler valla. Dak

Adsız dedi ki...

Aman aman, Rusen ve Dak, sarin sarmalayin anacim sevgililerinizi/kocalarinizi. Kapmasinlar :-) Iyi bari umut varmis hala :P