Salı, Şubat 06, 2007

İzahnamem

Murat isimli okuyucumun gerçekliğine inandım ve onun yol açtığı birtakım içsel devinimler yaşadım. Bir elektrik aldım. Bir elektrik veresim geldi. Empresyonistiz ya hani. Anlatıym bari. Şimdi şöyle ki:

Murat kızmış bana. Bir yorum yaptık. Yapmaz olaydım. Hale bak, diye. Haklı.

Birincisi, o kadar inanmıyorum ki tanıdığım birkaç kişinin dışında blogumu okuyan olduğuna, hemen kuşkucu bir yaklaşımla, bi dakka bi dakka, oldum. Hafiyelik yapıp hatta, kimin bit yeniği bu diye araştırmalar bile yaptım. Bazen birisi beni beğense, flörtöz sebeplerle olsun, entellektüel sebeplerle olsun, insani sebeplerle olsun, ne sebeple olursa olsun, bir reddetme hali yaşamaktayım. Türkiye’de herkesin diline pelesenk olmuş Gaffurca tabirle, ‘beni beğenmiyor musun?’ hali. Beğenmiyorum, efendim. Hırt oluyorum karşılığında. Şövalye dediğimiz manita şahısın yerinde başkası olsa çoktaaan uzamıştı hatta. Onunla şu kısacık geçmişimizde dahi, binyediyüzyirmiyedi kez ayrılalım-bitirelim-farklıyız-bu iş yaş falan oldum. Allahtan o bir sabır taşı. Israrla stres testine devam ediyorum. Bakalım ne zaman çatlayacak?

İkincisi, kimse okumayacaktıysa neden halka açık bir blog var karşımızda, diye sormuş. Gene haklı. Gene açıklamasını yapayım. Kendimi anlatma telaşım hiç bitmesin: Biz bir kankalar grubuyduk. Dünyanın dört bir yerine dağıldık. Gel zaman git zaman, kendi adıma kesif yalnızlıktan kaynaklandığını düşündüğüm bir yazı yazma aşkı belirdi bende. Blog yazılarına benzer şeyleri emaille yolluyordum hepsine. Uzun yazıyorsun, dediler. Meşguluz, dediler. Mırın kırın ettiler. Bir web sayfası yap kendine, inbox’larımızı meşgul etme, dediler. O yüzden bu blog çıkageldi.

Muratcan. Keşke Atlanta’ya yolun düştüğünde bana bir not bıraksaydın da senle buluşsaydık. Bir kahve falan içseydik. Olmadı madem, tatilinde Türkiye’ye geldiğinde not bırak bari. O zaman görüşelim. Hırtlaşsam da kaçma. Aslında iyi bir insanımdır. DC’ye yolun düşerse Ruş'a da not bırak. Ha, bak o daha hırttır benden. Belki de ona baka baka karardım, bilemem. Ama korkma, o da yemez. Ne olur Hafiye'yi okumaya devam et. Bize biraz anlayış gerek, hepsi bu. Di mi Şövalye?

Bugünkü toplantılarım da bitti. Birazdan gym’e gidip yediğim sufleleri öğütücem. Yarın Amsterdam’a geçiyorum. Bilenler bilir. Orada paranoyam coşarsa daha karanlık şeyler saçabilirim buraya. Korkmayın. Nihayetinde acı patlıcana bişicikler olmuyor.

37 yorum:

Adsız dedi ki...

Okura yalakalik edicem diye ne bana camur atiyorsun Hafiye Hanim?!!

Bana baka baka kararmismis. poh.. Bundan sonra korursam seni.

Muratcim benim seni hedef alan yorumum yari sakaydi. Hafiye'yi guldurmek, biraz da gururunu oksamak icin yazmistim. O aldi mesaji. Ama tabi yuz ifadesi olmadan sakayi algilamak zor.

Sen bi resmini yolla arkadasim, bakalim. Merak ettik simdi.

Yorum yazmayi da birakma sakin. Ben bundan sonra Hafiye'nin bloguna bir tek senin yorumlarini okumak icin giriyorum.

Yesim Arpat dedi ki...

E, hakkında bütün yazdıklarımı doğruluyor bu yorumun Ruşen Beyciğim.

Kaldı ki ben seni dövdüysem, sevdim de sonradan. Bir erkek yüzünden aramızı bozmayalım lütfen.

Adsız dedi ki...

Yasasin! Biliyordum Hafiye ile hala bir sansim oldugunu.. Aramiza erkekler giremez, cok dogru.

Yandin Sovalye.. Hatun gidiyor elden.. Gizli planlarim meyve vermeye basladi.

Adsız dedi ki...

yaw iki saniye bos birakiyoruz su blogu, hemen kazan kayniyor, yok yeni birileri geliyor, yok sakayla karisik bi atismalar, catismalar oluyor. Blog degil cadi kazani cadi! :)

Adsız dedi ki...

Beni tiye almiyorsunuz, dimi? Gercekten cok ozur diliyorum size Bey dedigim icin. Yoksa, cok onore oldum araniza katilmaktan. Yorumlarimi sevmis olmanda, beni cok mutlu etti Rusen (Hanim). Hatta bu buyuk bir tesaduf cunku gelecek ay Washington'a gitmeyi planliyordum. Ancak Turkiye zor, genellikle Christmas'tan Chrsitmas'a diyelim. Rusen Hanim sizinle nasil temasa gecebilirim? Umarim erkek arkadasiniz bu durumu yanlis anlamaz. Evet arsivleri okudum ve yabanci bir sevgiliniz oldugunuda ogrendim. Bende yabancilarla beraber oldum ama kesinlikle Turk bayanlarinin yerini tutmuyorlar. Insan ciddi dusunemiyor. Bazi tavirlari ise bana ters geliyor. Haksizmiyim? Bir kac mesajla bile nasilda anlasip, kaynasmaya basladik. Memleketliyi insanin kani cekiyor nede olsa. Ben DC'de bir arkadasimda kalacagim. Eger email aresinizi verirseniz, size hakkimdaki tum bilgileri (ve elbette resmimi) gonderirim. Konusmak, gurbette dertlesmek uzere bulusabiliriz belki. Sevgiler, Murat

Adsız dedi ki...

Ben yine yalnis anlasilmaktan korkuyorum Rusen Hanim. Yinede sizin guzel bayanlar oldugunuzu bilmek cok hos. Zaten ben sizin gurubunuzu bir nevi Sex and the City karakterleri gibi canlandirmistim ahaylimde. Modern, guzel ve bakimli. Aslinda her kadin bir cicektir ve guzeldir felsefesine inanirim ben. Yazdiklarimla sizi eglendirebiliyorsam, ne mutlu bana. Aslinda buraya yazmak istemiyordum ama bana resim gondermek isterseniz muratyoungturk@hotmail adresine gonderebilirsiniz. Murat

Adsız dedi ki...

Vay resim olayi filan... Murat kardesim (tabii gercek bir karaktersen, zira ben senin Ozlem olmandan suphe ediyorum) iyi yere dukkan actin. Rusen Bey bak vallahi kankam diye soylemiyorum Jlo gibi bir insandir. Gerek fiziki, gerekse sosyal bilimler acisindan.. Hatta Miami'de bir Rusen on Jlo gucundedir derlermis. O sekil yani.
Opuyorum seni buradan Murat kardesim, iyi haberlerini bekliyorum. Istanbul'a gelirsen bize de ugra, resim de gonder... Sevgiler, Murtaza.

Adsız dedi ki...

ben bu filmi daha once gordum. hadi hayirlisi!

murat, murtaza ve digerleri... kasmayin amerika tozu yutmus "cocuk da yaparim, kariyer de" hatunlarina. kadinin da, yazarin da hasi Istanbul'da:)

operim!
oZzlem

Adsız dedi ki...

Ben kadinlara buyuk saygi duyuyorum Ozlem Hanim. (Boyle Hanimli beyli konusmak cok resmi oluyor, izin verirseniz bundan sonra daha arkadasca yazacagim). Yani bir kadinin kariyer ve cocugu bir arada goturmesi bence cok guzel bir sey. Ben ilerde esime bu acidan yuzde ikiyuz destek olmak isterim. Murtaza, beni sadece dis gorunuse odakli biri gibi gormeni istemem. Ben Hafiye tarafindan anlatilan Rusen karakterini begendim. Arkadas olmak isteyecegim bir insan. Resim ise sadece iletisimi kolaylastirmak icin. Anlasilan yilbasinda Istanbul'a gittigimde tanisip, gorusecegim insan sayisi her gecen gun cogaliyor. Ben de sizi Chicago'da beklerim. Boylece benim hayali bir sahsiyet olmadigimi ispatlamis olurum!Murat

Adsız dedi ki...

Ay arkadaslar yanaklarim kizardi.. Iltifat iltifat uzerine. Murtazacim, sagol JLo benzetmesi icin. Murat'a da tesekkurler Sex&the City yakistirmasi icin.

Ama.... Bir iki noktaya aciklik getirmek gerek.

Sex&the City kadinlari bizim yas grubumuz degil. Daha bin firin ekmek yememiz lazim bizim, onlara erismek icin (Kisacasi biz daha genciz, daha guzeliz, daha safiz...)

JLo da pek hos ama benim de bir iki beden buyumem lazim onun olculerine ulasmak icin. (Anlayan anladi mesaji..)

sevgiler.. Mr. Rus

Adsız dedi ki...

Ooo, Murat bitti, Murtaza basladi. Rusen Beycim, sen Murat'a Halloween resimlerini yollasana! Iletisim acisindan yani. Dak

Adsız dedi ki...

Aylardir girmemistim oluyorum gulmekten!

Murat Beycigim resmi gormek iletisimi nasil kolaylastiracak bir aciklik getirebilir misiniz? Ayrica bence kadinlar kariyer yapmamali. Ben doktorami bitireyim hemen cocuk dogurup evde Serap Ezgu seyretmeye basliycam.

There is no way you are REAL man!

Ayrica Hafiyecim tas gibidir masallah :-)

Koste

Adsız dedi ki...

Kendimi devamli savunmada hissediyorum!!! Ortada gulunecek ne var Koste? Neden gercek bir erkek degilmisim? Tum Turk erkekleri macomu olmak zorunda? Etrafinizdaki erkekler modern dusunmuyor olabilirler. Yada siz ev hanimi olmak istiyor olabilirsiniz. Ama bu herkezin oyle dusunecegini gostermez. Bu benim kilibik oldugumuda gostermezki. Benim annem ogretmendi ve ailemizde bu hic sorun olmadigi gibi, ben annemin calisan bir hanim olmasiyla hep gurur duymusumdur. Acikcasi bu zihniyetin hala ortalikta olmasi, hemde bir bayandan bu yorumun gelmesi beni hayal kirikligina ugratti. Siz sabah programlarini izleyin ama Hafiye'nin nasil arkadasi oldugunuzu anlamiyorum. O calisan ve calismayi seven biri oyle anliyorum. Madem evde oturmak istiyorsunuz, neden doktora yapiyorsunuz? Kabalasmak istemiyorum, sadece fikirlerimi yaziyorum. Hic gormediginiz bir insanla yazismak bir hayaletle yazismak gibi. Resim iletisime sicaklik kazandiriyor. Bunda anlasilmayacak bir sey yok. Lutfen boyle alayci seyler yazmayin. Hafiye, bu tip yorumlari sitenden silemezmisin? Bence blogunun kalitesini dusuruyor.

Adsız dedi ki...

Amanin,

Guzel kardesim, you are not A real man demedim. You are not REAL (pause) man dedim. Hani bi zenci edasiyla. Yani gercek olamazsin demek istemedim. Biri bizimle kafa buluyor demek istedim.

Derin nefes al, sakin ol :-) Bu kadar zamandir hafiyeyi okuyoduysan soyledigimiz seylerin cogunu tongue in cheek (yani saka olarak) soyledigimizi anlaman lazimdi.

Ve bence de hafiye benim gibi seviyesizlerin yazilarini silmelisin :-) Senin gibi muhtesem bir insana layik diilim :-(

G.

Adsız dedi ki...

Yani gercek olamazsin demek ISTEDIM olacak, istemedim degil. Gogru duzgun yazi bile yazamiyorum :-)

Adsız dedi ki...

Bunlar hep benim sizleri tanimamamdan kaynaklaniyor. Yazdiklarinizi yanlis anliyorum. Daha oncede Rusen'i yanlis anlamistim. Ancak sonra anlastik. Acaba cokmu alinganlik yapiyorum. Dagdan gelip bagdakini kovmak degildi hedefim. Ozur diliyorum G. Sen kimsin? Hafiyenin anlattigi karakterlerdenmisin? Hepinizi karakterler olarak goruyorum bozulmuyorsunuzdur umarim. Ingilizce yazdigina gore, do you live here in the US, too?

Adsız dedi ki...

Dak'im, prisoner'im;

yolliyim mi Halloween resimlerini harbiden? aslinda senle benim resimleri bloga koymak gerek. Of, ne patlar Hafiye'nin tiraji!!

rusen the correction officer

OzlemPansiyon dedi ki...

bi kere su murat denen bilmis oglan de-da ayrimina hic dikkat etmiyor. bu da bizim gruptan olamaz anlamina gelir. dil bilgisi derslerinden yeterince nasiplenmemis.

benim favorim bu durumda murtaza:) murtaza'cim, meydani bos birakma.

Zzzz!

Adsız dedi ki...

Ozlem, ben de-da'ya dikkat ederim tabiiki ama hizli yazi yazarken insanin dikkatinden kaciyor ve de yillardir Amerika'da yasadigimi, pek Turkce yazma firsatim olmadigini gozonunde bulundurun lutfen. Ben kesinlikle egitimsiz biri degilim (ovunmek icin soylemiyorum bunu sadece aciklamak icin ama burada master yaptim). Ben bilmislik taslamaya calismiyorum, oyle gibi gorunduysem affiniza siginiyorum. Sanirim Murtaza arkadas ta yeni burada. Ben kendimi kimseye rakip olarak gormuyorum. Bu karsilastirmalar bana biraz anlamsiz geliyor. Bu gurup bir cok yeni uye alabilecek kapasite de gibi geldi bana. Sevgiler, Murat

OzlemPansiyon dedi ki...

grup lafini duydum; koştum geldim. beni de alin araniza. hem ben de-da'lari ayri yazmayi da biliyorum:)

telgrafin-telleri.blogspot.com

Adsız dedi ki...

hafiye,
tiraj patlamasi yasiyorsun, ne oldu Londra'ya gittin piyasan artti.

Pansiyoncu,
Kadinin da yazarin da hasi Istanbul'da demissin. Kadinini bilemem de Istanbul'un yazari yatiyor son zamanlarda, hala toparlanamadin mi?

Murat kardesim,
Bu kizlar seni topa koyar cevirir boyle iste. Korkmak lazim bunlardan, bunlara laf yetistirilmez. Laflari ustune alinma ve her seye de cevap yetistirecem diye ugrasma, yetisemezsin, yenilgiyi bastan kabul et...

Rush,
Su Halloween resimlerini yolla da biz de bir bakalim, adresim ayni, e-mailim ayni biliyorsun...

Daha once de dedim yine diyorum, blogcular ancak yalniz kaldiklarinda verimli olabiliyor. Ikisi birarada olmuyor arkadas...

Adsız dedi ki...

Ooo bence bu blog misyonunu tamamlamistir, artik Hafiye Hanim (ay boyle cok resmi oluyor, Hafos diyecegim bundan sonra), ha, ne diyordum, Hafos bundan sonra yazmasa da olur, biz post a comment, post a comment kendi aramizda takiliriz.

Rusen Beyefendi Jlo'ya biraz alinmis, beden bakimindan. Buyuk hata ettim, ozur diliyorum, Rusen'e Jlo diyen zihniyetimi kiniyorum.Halloween resimlerini bence de halka acmanin zamani geldi, IPO yapilsin.

Son olarak Kubilay Hanim kardesimiz, koment eylemis herkese tek tek seslenmis, beni dislamis, esef ediyorum...
Sizi seven, Murtaza

PS: OzzzzZ, sen"de" benim favorimsin. Resim gonder yalniz, iletisimimiz artsin icin. Kaynasiverelim.

Adsız dedi ki...

"dahi" (bağlaç olan, sıfat değil) anlamındaki "de"ler ayrı yazılır, bu biiiir.

soru belirten "misin?" "musun?" lar da ayrı yazılır, bu ikiiiii.

yukarıdakilerden sonra, kadın olsaydım indimde şansını anında sıfırlardın; Hafiye ve şürekasının da istisna olduğunu düşünmüyorum. bu da üüüüüç! :-)

bu hataları orada burada gördükçe cinlerim tepeme çıkıyor, çıldırıyorum. lütfen bu kişiler ya hiç yazmasın ya da otursun liseyi yeni baştan okusun! bu da dört.

BY

Adsız dedi ki...

Surcu lisan ettiysek affola; ama lutfen elestirilerimizin dozunu daha dikkatli ayarlayip, kirici olmayalim. Bir kac yazim hatasi yapmisi olmamdan dolayi bu kadar ustume gelmeniz asiri. Bu konuda Hafiye'nin bana hak verecegini umuyorum. Bundan boyle de da ve mi'lere dikkat ederim. Turk Dil Kurumu sietsine gelmis gibi oldum simdi. Ya da OYS'ye hazirlaniyormus gibi. Yillardir yurtdisinda yasadigimi tekrar hatirlatmak istiyorum. Ayrica BY, ben burada bayanlari etkilemeye calismiyorum. Eger etkilenen olursa da, bu benim kisiligimin dogal yansimasi sonucu olacaktir, bir caba sonucu degil. Ben sadece ARKADAS edinmeye cabaliyorum. Bu arkadasin cinsiyeti benim icin onemli degil. Bu arkadasliklr zamanla nereye varir, o ayri bir konu. Ama su an da tek dusuncem, modern, icimdeki guzellikleri ve belki dertleri paylasabilecegim insanlar tanimak. Anlatabiliyor muyum? Bakin mi'leri ve de-da'lari ayirmayi bilirmisim, degil mi?

Adsız dedi ki...

Hafiyenin en buyuk pet-peevelerinden biridir -de,-da ve soru ekleri :-)

Koste = G. = Prettier than all of y'all = Gozde = Hafiye'nin Amerika'daki eski ev arkadasi. Bir hafiye karakteri degilim, benim hakkimda okuyacak bisey yok.

Bir de buradaki cogu insan su an yurt disinda (cogunluk Amerika'da) yasiyor. Turk Dil Kurumu degiliz ama ekler ayrilmayinca ilginc bi sekilde damarimiza basiliyor :-)

Valla hafiyecim cidden hitin bayagi artti sanirim. Londra'da naapiyosun? Anlat dedim!

Adsız dedi ki...

Londra'da değilim. Arada Amsterdam ve Frankfurt'a gittim. Bağlantım da yok. En kısa zamanda bütün yorumlara ben de yorum yapacağım. Kalbim sizinle..:)
Hafiye

Adsız dedi ki...

bir ben eksiktim bende yorum yapıcam:)
bence bu murat=Onur! Yoksa Onur Murtaza mı? Yok yok galiba Ajdar dadandı bloga...

Adsız dedi ki...

Sevgili Hafiye Blog'u sakinleri,

Ben tum cabalarima ve iyi niyetime ragmen yanlis anlasildigimi, dislandigimi ve Ajdar'la karsilastirilarak, ya da hayali bir sahsiyetmisim muamelesi yapilarak sahsimla dalga gecildigini dusunuyorum. Bundan boyle aranizda olmayacagim. Rusen ve Hafiye sanirim beni anladilar. Daha once email adresimi vermistim. Ikinizle iletisim icinde olmak isterim. Ancak arkadaslariniz beni hayal kirikligina ugratti. Ben aptal degilim. Dalga konusu oldugumun farkindayim bazilariniz icin. Hic tanimadiginiz bir insan icin bu kadar onyargili, bu kadar acimasiz olmaniz sizin kisiliginiz hakkinda neler soyluyor varin dusunun derim. Bundan boyle yorumlarinizla huzunuruzu kacirmaya niyetim yok. Madem aranizda yabanci istemiyorsunuz, olmayacak o zaman. Hafiye ve Rusen bu laflarim sizlere degil. Blogu zevkle okumaya devam edecegim. Elveda, Murat

Adsız dedi ki...

Murat Kardes, Seninle dalga gectigimizi nereden cikardin? Hasa. Biz seni severek izliyorduk. Aramiza katildin, heyecan getirdin. Costuk, dinemedik. Allah'ini seversen benim bloguma da ugra. Bereket getir. Kaynasalim.

Rus, kucuk beden JLo'm benim. Benim Halloween fotograflarini aman diyeyim ortaliga dagitma. Bak bu sene is arayacagim. Kariyerim baslamadan biter! Dak the prisoner

Adsız dedi ki...

Murat sen de biraz alingan ciktin be kardesim. Gencler bence bayagi seni aralarina almislardi. Sen yalniz biraz savunmatik yaptin, olmadi. Gulup gececektin, hucuma cikacaktin, bloklar arasi kopukluklarin olmayacakti, kanat akinlarina onem verecektin... Neyse, bak bu siber dunya kucuk dunya, yarin obur gun bir baska blogda karsilasiriz, birbirimizin yuzune bakacak durumumuz olsun, opuselim lutfen.

Bak, sen de kendi capinda bir okuyucu kitlesi yakaladin, onlari uzme... Quote:
rusen bey said...
"Yorum yazmayi da birakma sakin. Ben bundan sonra Hafiye'nin bloguna bir tek senin yorumlarini okumak icin giriyorum." End quote.

Harbiden buralara yabanci insan,
Murtaza.

PS: Murat yoksa ben de yokum. Bir buyugumuzun de dedigi gibi: "There is no spoon" zaten...

Adsız dedi ki...

Bire on, Murtaza = Ali Kilcik.

Adsız dedi ki...

Sensin be kilcik...

Adsız dedi ki...

ben de ayni fikirdeyim. kil ali is basinda:)

telgrafin telleri'nde sizinle ilgili estirmeden cabuk dadanin, muptelam olun. biliyorsunuz ben once musteri bulur, sonra yazi yazarim.

pardon hafiyanim. senin blog'u reklam alani gibi kullaniyorum ama biliyorsun benim bu defa desifre olmamam lazim:)

Zzz- ari gibi sokar.
telgrafin-telleri.blogspot.com

Adsız dedi ki...

Ohhhooo, biz de maden bulduk diye yaziyorduk buraya, saman aleviymis meger bu blogspot dedikleri. Kardesim koca bir haftasonu gecti, yaprak kimildamimis OzzZ'un reklamlari disinda. Olmaz boyle sey, Hafiye istifa etsin, sine-i millete donsun diyenler bile varmis, ben sagdan soldan duydugumu aktariyorum, bilemiycem artik.

Ali Kilcik da gelse de (butun 'deleri 'dalari ayri yaziyorum her ihtimale karsi artik) hep beraber eglensek bari. Belli ki ('kiler de ayri bak, dikkatini cekerim) ozleyenleri var.

Murtaza

Adsız dedi ki...

Ali Kilcik kim? Dak

Adsız dedi ki...

Kilcik Ali benim can arkadasim, Pansiyon karakterlerindendir. Kivrak zekasi, icinin disinin bir olmasi ve sivri dili ile meshurdur.

Aramizdan ozellikle Yonca ile pek sevisirler.

Murtaza, Osman gibi Turk isimlerini kullanmayi, "gencler" diye hitap etmeyi, Osmanlica bilgisini gostermeyi (bkz: sine-i millet) sever. Su aralar Amerika sevdasi pesinde issiz kaldigi icin, Murtaza adi altinda bloglara dadanmis durumda.

New York Muhtari dedi ki...

epeydir ihmal etmisim siteni Hafiye, neler olmus. Comment sayisini gorunce birseyler olmus buraya dedim..

Yorumlar super ama senin basina gelenleri anlatma tarzina daha kimse yetisememis.

Terapi gibisin mubarek, yazilarin beni cok gulduruyor, allah da seni guldursun.