Pazar, Şubat 04, 2007

Penguen

İstanbul’a karlar serpişirken burada yani güneşli ve mutlu Londra’da otel odamda oturası gelmekten başka bir şeyi gelmeyen bir uyuzum. Uyuzluğumdan da bloga yazıyorum. Başka bir şey değil. Çık gez, di mi? Nereyi ve niye? Geç saatlerde otel odamda yığılmaktan baska düşüncem pek az. Son sekiz yılım yollarda geçtiğinden kendimi sokağa atma hevesim de en az o kadar. Az.

Hani kıskançlığım sonsuz ya şu Andlar’daki sümüklü kız çocuklarının çıplak ayaklarını görenlere. Büyük şehirlerin koko otellerinden onlara nispet yapabilir miyim bilemem. Ama onlardan birini burnumun direği sızlayaraktan özlüyorum. Lokmalar da büyük geliyor ayaklarım da ağır. Etrafım bana o kadar aşina geliyor ki zamanın burasında asılı kalmaktan korkuyorum. Senelerce asılı kalmışlıktan birikmiş düğümlerimi hatırlıyorum.

Resimlerine bakıyorum penguenlerle çekilmiş. En az penguenler kadar sevimli, onlardan daha bebi yüzüne. Sanki okula yeni başlamış bir çocuğum. O bebek penguene yapışmak istiyorum. Tıpkı annemin eteği gibi. Önümden kaldırılıp arkama konmasıyla yokolacak sanıyorum. Tıpkı bebeklerin sandığı gibi.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

cozemedim ben bu yaziyi. ne pengueni simdi, neden? sumuklu cocuk nerden girdi resme?

Yesim Arpat dedi ki...

Şövalye'nin seyahatlerinin bir yerinde penguenlerle çekilmiş bir resmi var da. Ona bakıp içlendim. Bolivya'da da sümüklü ve soğukta üşüyen çıplak ayaklı bir küçük kız çocuğunun resmini çekmişti. Özledim, ne var?

Benzer bir resim Özlem'de de var. Ama Özlem uzaktan çekmemiş, çocuklarla kaynaşmıştı.

Şimdi burada aklımsıra sanat yapmaya çalıştım. Özlem'i de özledim ama Özlem'e benzer tecrübelerden geçmiş Şövalyemi de özledim gibisinden işte.

O kız çocuğu resmini Özlem'de de gördükten sonra bir cinnet geçirmiştim. Ben de bi dolu yere gittim ama dağları, köyleri görmedim, bohuu, diye. Eski bir yazımda var, hatırlarsan.
Şövalye de bu yüzden beni kıskançlıkla suçlamıştı.

Adsız dedi ki...

ben de seni çok özledim!

Adsız dedi ki...

Ay ne romantik yazi olmus kizim bu. Sen bu hallere dusecek hatun muydun? Cok sevdigin salatayi salatayi bile yiyemeyecek hale mi geldin yoksa? Dak