Cumartesi, Mayıs 09, 2009

Düşük

Kerevit’i kaybettik. Kan içinde yüzmesine rağmen bebekleri doğan kadınlar varmıştı. Herkes neler görmüştü. Şansım yüzde 70’ti ama ben istatistiğin öbür tarafında kaldım.

Süreç içinde iki gün hastanede de yattım. Her gün bana Kerevit’i gösterdiler ultrasonda. Büyüyordu. Hematomum da büyüyordu ama kalp atışı güçlüydü keratanın. Havuç rendelermiş gibi çıkan bu tuhaf ve ürpertici ses ancak bu kadar güzel, bu kadar rahatlatıcı olabilirdi. Son seferinde belkemiğini de gördük. İplikten bir ayağın minik hareketini de gördüm ama hiç kendime yormadım. Kerevit benle oyun oynamıyor. Annesine elini, ayağını sallamıyor. Biliyordum ki bu tehlikeli sulardı. Acıya dayanmak için duygusal bağların olmamalı. Her şeyi teknik bir mesele olarak gördüm. Gördürttüm zorla.

Son ultrasonda kesesini gördüğüm anda kıpırtısının yokluğunu fark ettim. Doktor joystick’i hemen başka bir yere çevirdi. Dudaklarını ısırıyordu. Şövalye hiçbir şeyi anlamıyordu.
"Kalp atışı yok", dedim.
"Yok", dedi doktor.
Hiçbir şey hissetmedim. Dudaklarını ısırdığı için bu doktoru sevdim.

Şövalye ayakkabımı giydirirken ağlar gibi oldum. Sonra vazgeçtim.
Birtakım haplar verdiler. Kasılmalar başladı. Sabahına da ufak bir ameliyatla Kerevit’i aldılar.



6 yorum:

Adsız dedi ki...

çocuk düşmanı ben kerevit gidince ağladım senin yerine. ilk hamile kaldığını duyduğumda ağladığım gibi. bir insanı sevdiğimde, içimdeki 'yaşamın tüm yükünü sırtlanma meraklısı ağlak' su yüzüne çıkıyor. sevmek ne fena bişey!

Adsız dedi ki...

İşte böyle zamanlarda kaderci olmak en güzeli. Kaderde anne olmak varsa hiç bir şey bunu durduramaz.Bugün değilse yarın.

Yesim Arpat dedi ki...

Düellacım, sen bu yazıyı okuyunca da ağlamışsındır kesin. Çeşmelerinin contası eskimiş olabilir mi?

New York Muhtari dedi ki...

Hafiye cok uzgunum kaybiniz icin..

Ali dedi ki...

Haf'cim daha yeni ogrendim kac haftadir basindan gecenleri. Bugun arayim dedim ulasamadim. Sana ve hepinize cok cok gecmis olsun.

Ali

Ruty dedi ki...

Yahu bir de kirilmis yumurta resmi koymussun Hafiye. Gulsem mi aglasam mi bilemedim.

Yeni Kerevit'i bekliyoruz artik dort gozle. Birincisi tutmadi, ne yapalim. Soyle Sovalye'ye, daha saglam yapsin bir dahaki yigenimizi.