Cuma, Ağustos 25, 2006

Meraklısına Detay

Biraz daha merak edin, anasını satiym. Ben daha çok merak ediyorum ki. Burada kuzular gibi bekleşiyoruz telefon başında. Dün gecenin bir vakti mesaj geldi. Kalbim yere düştü, dedim o! Gece şövalyesi! Çıka çıka Gözde çıktı. Amerika için normal bi saat tabii. Anneme aldığım kırışık kreminden Wal-Mart’ta bulamamış, ben nerden bulmuşmuşum, gibi gayet hayallerimi parça pinçik* eden bir şey sormak için hem de.

Hani satır satır anlatmadık diye KupKup arıza çıkardı Caponya’dan. İlle detay. Sonra gelsin ‘vay, Hafiye, çok uzun yazıyorsun, okuycak vaktimiz yok’, şikayetlenmeleri. Kimselere yaranamadım şu hayatta.

Alın, lanet olsun:

Flu bir abi gece çaresizce gişelerdeki minibüs-ofisin yanında elinde telefon sağı solu aradığı halde cevap alamadan bekleşen Hafiye’ye yaklaşır. Yardımcı olmak ister. Hafiye de hemen dökülür. İş yemeği varmıştır da, geç çıkmıştır da, elektrikler kesiktir de, kaybolmuştur da, bu şehrin tabelalarına kafası girse olurmuş da, Levent’te X’in karşısında, Y sokağında oturuyormuş da, gişelerden çıksa bile geri dönmeyi bilmiyormuş da, falan da filan da. Elleri kolları sallayaraktan heyecan içinde, hööö, diye. Abi cool. Bir, ‘tamam, hallederiz, beni takip edin’ çaktı. Olay bitti. Hani ben bi sayfa e-mail yazdım. O bana, ‘ok, call me’ demiş gibi (Sorunuz: Ruşen’in My Book Says, Busy Means A..hole hikayesi)

Şimdi KupKup için teknik detaya giriyoruz. Kendisi yüzyıllardır Caponya’da kaldığından köprülerdeki geçiş bankoları lokasyonlarını ve prosedürlerini unutmuş ya da kafasında farklı canlandırmış olabilir: Avrupa’dan Asya’ya geçerken 1. köprüde gişeler Asya tarafında kalıyor. Gişelere gelince yana çekebileceğin yerler falan var. Oraya gelen araçlar illa ki Avrupa’dan, yani bana göre o anda ‘karşı’dan, gelmek durumunda. Tamam mı? Rahatladın mı? N'olur köprü geçişlerindeki yapısal bozukluklara, nasıl olsa daha iyi olurdu'suna girmeyelim. N'olur. N'olur!

Of be.

Bütün bildiğimi yazdım, diyorum size. Olayın heyecanlı kısmı gizemi zati. Bu abinin hödüğün teki olma ihtimali pek yüksek, biliyorum. Hatırlatılmama gerek yok. Gerçekçi takılmak istediğimde aklıma bir fotoğraftan hikayeler çıkardığım loser’lıklarım geliyor. Bir normale dönüyorum. Otokontrol var yani, benim için endişelenmeyin.

*Adanaca’ya devam ediyoruz. ‘Parça pinçik’, Adana’da ‘paramparça’ anlamında kullanılır

13 yorum:

Adsız dedi ki...

iyi de, sen simdi su takirdayan jaluziler arasinda "bip biip" diyerek gelen "iyi geceler" mesajina cevap yazdin mi yazmadin mi? yazmis olmalisin ki yeni bir mesaj bekliyorsun. Ne yazdin, konus dedim!

Adsız dedi ki...

"sana da" yazmis ya. olmuyor ama. lutfen blog'u dikkatli takip edelim.

Adsız dedi ki...

Benim daha fundemental bir sorum var. Kim abicim bu sovalye? Bu konuda bir yazi goremiyorum? Dikkatli okumama ragmen bulamadim. Aniden belirmis. Bundan once tek sovalye otobanda KGS'sini odunc veren sovalye idi. Onun da durup dururken Amerika'ya gidecek hali yok?!

Adsız dedi ki...

ben uzun yaziyorsun demiyorum ki...
Levent'te oturdugun icin senin ikinci kopruden geldigini ve bizim BU'nun yani denilebilecek giselerde bekledigini sanmistim, ne biliim.

neyse bir soru daha: Amerika'da yasamamis bu arkadasiniza "axe ani" nedir bir soyleyin bakiim.

Asli'yi daha fazla sinirlendirmemek ve bu dertten kurtarmak icin Amerika tecrubesi olan bir bilen cevap verirse belki daha bile iyi olur...

Adsız dedi ki...

Turkiye saati ile Pazar aksam 8'de ozlem-pansiyon birsey gostermiyor. Kolombiyalilar kizin blogunu mu kacirdilar yoksa...

Adsız dedi ki...

kubkubcum

Axe aninin amerika tecrubesi ile bi alakasi yok. Cok eskiden TRde bir TV reklami vardi. Yakisikli amcam Axe deodorant sikardi, hatun yaklasirdi, ve "gerisi size kalmis" cumlesiyle reklam biterdi. Budur.

Evet ozlemin blog yalan olmus, hayirdir?

Adsız dedi ki...

"Axe ani" diyince ben korku filmlerindeki axe ile oldurme anina ithaf sanmistim.. Hani adamin ne idugu belirsiz; kim bilir hirli mi hirsiz mi, cani midir, arka cebinden bir axe cikarir mi gibisinden..

cok korku filmi izliyorum ben galiba..

Adsız dedi ki...

ben de soyle sanmistim:
Axe bildigimiz axe, balta di mi, yanilmiyorum.
Axe ani da baltayla (neden bicakl veya makas degil bilemem, daha dramatik herhalde) herseyin (olayin nereye gideceginin) belli oldugu an. Cok parantezli, cok aciklamali umarim takip ediyorsunuz beni...

Yani, mesela diyelim, o axe aninda adami kahveye yukari cagirdin, tamam bitti is, artik oradan itibaren hersey olumlu devam ediyor, evlilik ve dort cocuklu bir aile ruyasi mi kurarsin yoksa cikgin bir ask hikayesi mi orasi sana kalmis. Kahveye cagirmadin, olay yine bitti, artik firsat kacti, yukari cik kahve yerine bir fincan soguk su ic...

Ben olay budur sanmistim, ama aslen ne oldugunu merak etmistim.

Sakin bu Axe ani'da adanaca olmasin.

Mutlu bir el ativer...

Adsız dedi ki...

Kub,

yuh yani amma extrapolate* etmissin bu "axe ani"ni aciklarken.. Nerden nereye..

*Ben de size analistce ogreteyim: "extrapolate" bilinmeyen bir seyi elindeki verilerin olusturdugu trendi uzatarak tahmin etmek.

Adsız dedi ki...

Ben mi cok reklam meraklisiyim acaba. "Axe ani" referansini aninda anladim. Dusunmedim bile. Kronolojik olarak olay orgusu:
OZET:
Asli bir is yemegi cikisinda kabolup yanlislikla kendini koprude bulur, ancak ne donebilir, ne de (KGS´si olmadigi icin) karsia gecebilir.
Gecenin bir yarisinda telefonla arkadaslarini arar, kimseleri bulamaz.
Bu panik aninda karsidan gelen bir gizemli abi (a.k.a sovalye) durup hafiyeye yardim eder. Gizemli = az konusan agir, muhtemelen yaksikli, boyu boyuna, yasi yasina uygun erkek.

Sovalye eve kadar yol gosterir, Hafiye onu takip eder. Bu arada birbirlerini kaybetme ihtimaline karsi cep numaralarini alirlar.

Eve varica, HAF gizemli sovalyeyi yukari cagirip cagirmamak konusunda cebellesir kendiyle, sonunda tirsar tabii. sovalye abi karizma karizma gider.
Hafiye ic ceker.
Sovalye abi kisa bir sure sonra "iyi geceler" diye mesaj atar. Hafiye ise "Sana da" yazarak hem karizmasini cizdirmez, hem de imla bilgisini gosterir. O geceden beri, Hafiye sovalyeden bir telefon, ya da mesaj gelebilecegini dusunup, heyeca yapar. Ancak, bir yandan da bu karizma gorunumun ardinda bir okuz yattigini ve bir daha bu oyuna gelmemesi gerktigini dusunup, kendine kizar.

Adsız dedi ki...

Evet son anonymous'u tebrik ediyorum, pek gusel ozetlemis. Lutfen blog'u daha dikkatli okuyalim bundan sonra :P
Ben de merak etmistim Hafiye gecenin bu saatinde mesaji nasil gordu ve ustune ustluk nasil cevap yazdi diye! Meger pembe hayallerini strevectinle yikmisim, affola:-) Senin sabah 3:30ta gelen "yeni numaram budur" emaillerin de (ayri) benim cok hayalimi yikmistir, odestik :P
Hafiyecim, Amerikanya'dan getirdigim telefonum calismiyo, bende numaran yok!Bugun ararsin diye bekledim ama aramadin :-( Evde de degildim (de ayri) email atamadim. Yarin ara beni ok? Goruselim!Zeyno geliyo biz bebege falanma incez(inecegiz) ama sen i$te olursun, telefon ac ben anlatirim sana nasil oldugunu :PP Operim, Koste

Yesim Arpat dedi ki...

Olayı özetleyen 11.yorumcu anonymous'u tebrik ediyorum. Bizden biri olduğunu sanmıyorum lakin. Bu kadar organize, bu kadar disiplin. Turkce karakter eksikliği de bende yurtdışında yaşadığı izlenimini uyandırdı

Yesim Arpat dedi ki...

Nasıl atlarım?? 11. yorumcu tabii ki Aysudak! Özetçi insan. Alman disiplini de kapmış...(olduğunu varsaymak güzel)