Pazartesi, Nisan 07, 2008

Yıldız Haritası

Astrolojiye feci sarmış durumdayım. Annemin ve teyzemin hafızasını kazıya kazıya yükselenimin Yengeç olduğunu üzülerek de olsa teyit etmiş bulunmaktayım. En azından enerji birikimimin huzursuzluğa evrilmeden kafayı takacak yer bulma halimin kaynağını anlamış olduk. Astroloji de ‘kafayı takacak yer’ ba’bında sakin bir liman. Kimseyi manipüle etmiyorsun, etliye sütlüye karışmadan kendi kendine haritalar çizip duruyorsun. Diyordum ki Pazar günüm herkesin yıldız haritasını çıkartıp yorumlamakla geçti.

Kimdi bu herkes? Java ve Yonc.

Java ısrarla yükseleninin Aslan, Yonca da Yay olduğunu iddia edip durdu. Internetteki doğum saatinizi çok kabaca 2 saatlik dilimlere böldürerekten yükselen bulduran sitelere güvenmemelisiniz, dedim. Bir kere doğdunuz yer de önemli. Enlem boylam meselesinden. Mesela benim doğduğum günde 16:12’de doğsaymışım yükselenim İkizler olacakken 16:13-18:32 arasında doğaraktan Yengeç’i bulmuşum. Böyle hassas saat hesapları daha doğru olmakta işte. Bu durumda Java da ucundan Başak olduğunu öğrenince tepesi attı. Hayır, efendim Aslan’mış o. Neresi Aslan adamın ayol? Bu Aslan burcuna duyulan sonsuz itibar niyedir hiç anlamam. Ormanların Kralı ayağına bir haşmetli algısı var, eyvallah ama Aslan’a sen aslansın kralsın de, pohpohla kandır gayet. Öyle de alıktır. Görüntüsü var kendi yok yani. Başakları severim ben. Toprak toprak. Munis munis. Söylengeçtirler ama çok da arıza çıkarmazlar. Uyumludurlar. Kötü bir şeymiş gibi. Java bu enlem meselesinde tuttu aslında Konya’nın Bilmemne Köyü’nde doğduğunu, bu durumda belki de aslında hala Aslan sayılabileceğini ispata soyundu. Bilmemne Köyü’nün coğrafi koordinatlarını hesaplamaya kasamadığımdan boşverdim. Zaten de öyle iki mahalleyle değişecek kadar da ramak değildi durumu. Zaten bu kadar detay kasması bile onu bir Başak yapmaya yetiyordu.

Yonc’un yükseleni de Yay değil, Akrep çıktı. Bence de yani. Yay’dan çok Akrep o. Böyle bir ‘yapılanı yanına koymazlık’, ‘bana bulaşmayın, oyarım’ havası falan var onun. Yani bize yok da. İş yerinde gördüm onu, orada var. Yay yükselen gibi her konuda fikri yoktur. Yonc da Yay olmak istermişti ama onunki ramak mamak da değildi alenen tam orta yerinden Akrep’ti.

Java’nın senelerdir beklediği voliyi vurmasına hala seneler olduğu ve ancak moruğa kaçtığında çok zengin olacağı çıktı ortaya. Aradaki bütün hayatı hayhuyla geçerken yukarı sosyal statüden biriyle evlilik de çıktı. Dedim işte Sosyete Dilberi’yle evlen. Kız hem güzel hem akıllı hem de munis. Bize munismiş. Ona cabbar. Evlenmek mevlenmek de istemiyormuş. Şövalye de arada ’evlendim de mahvoldum’ tripli evrensel erkek söylemlerini katıp Java’ya verdi ha verdi coşkuyu.

Yonc’un haritasındaki tek ve sürekli çıkan arızası hep sevilmek istemesi üzerine. Annesi sevmezse arkadaşlarından sevgi talep etmesi ve bunsuz kalamaması, kalırsa depresyonlara girecek kadar bir sevgi/şefkat açlığı söz konusu. E, bunu biliyoruz. Asıl bomba şu ki Yonc’un haritasında uçurtma çıktı. Bu ballı börekli başarının işaretidir. Okulu arka kapıdan bitirmiş olsa da okul birincisinden çok para kazanacak, ünlü starlarla yan yana duracak, savsaklasa da kucağına kısmetler düşecek yani. Java bu duruma gıcık oldu. Şaşı bakıp şaşıraraktan kendi haritasındaki birtakım işaretleri uçurtmalara benzetmeye çalıştı ama olmadı.

13 yorum:

Ruty dedi ki...

aaa ne guzel. Acayip dogru valla. En cok Yonc'un balli borekli ucurtmasina guldum..

Bu arada Hafiye'ye katiliyorum; bu aslan olmanin hasmeti nerde ben de anlamadim valla. Iste ben double, triple, oyle katmerli bir aslanim, saclarimin yele gibi dolgun olmasi disinda bir hayrini gormedim. (Yoksa Basak miydi yukselenim? Hafiye!!! Dogum Adana, 7 a.m. Neydim ben?)

Yesim Arpat dedi ki...

Senin yükselenin de Aslan. Bütün gezegenlerin Aslan'da neredeyse :)

melontheroad dedi ki...

hafiyecanım, benim de haritamı çıkar.
Burcum KOÇ,6 Nisan 1979,Ankara,07.10 p.m.

yonc dedi ki...

Yaa tadı damağımda kaldı resmen.. Ne şanslı olduğum konusunda uzun uzun konuşmak istemiştim oysa.. Son yılların en guzel olayı üçgen ve uçurtma..

Adsız dedi ki...

Hala daha baska konularda akli basinda insanlarin gokcisimleriyle kismetlerini iliskilendirme sevdasina yenik dusmeleri beni hayretlerden hayretlere surukluyor. Anlamiyorum.

Yesim Arpat dedi ki...

'Yenik düşme' lafını geri al bakiym. Kısmetimizi haritada gördük de bekledik bir durum yok elbet. Eğlence bu. Astroloji bilim değildir. Biliyoz herhal.

Adsız dedi ki...

Peki peki, yenik dusmediniz sayin suh hanim. Fala inanma, falsiz da kalma ekolundensiniz :) Asil astroloji dusmani Pelinat biliyorsun, sen onunla kavgaya tutus. Ben daha anlayisliyim.

Ben yeniden yazmaya basladim bu arada, yani en azindan bir yazi attirdim bugun. DAK

Adsız dedi ki...

benim burcum aslan yükselenim oğlak doğum tarihim 19 ağustos HAFİYElütfen benimde yıldız hariyamı cıkarırmısın

Vedicos dedi ki...

Sevgili Ecenur,

Doğum yılın, saatin ve yerin de gerekmekte. Bir de sana haritayı çıkarsam yorumlayabilecek misin? İngilizce bliyorsan Astro.com 'dan kendin de çıkarabilirsin. Oldukça kolay.

Adsız dedi ki...

hafiye ablacım yine ben ben 19 ağustos 1992 saat16:00 istanbulda doğmusum benim bilmek istediğim sem meslek hayatım bide ben bazen birseyler istediğimde veya dediğimde hemem oluyor sizce benim bazı güçlerim varmıdır LÜTFEN HAFİYE ABLACIM CEVABINI BEKLİYOM YILDIZ HARİTAMIDA CIKARABİLİRMİSİN LÜTFEN

Adsız dedi ki...

04:00 bursada dogmusum 22 temmuz1966 benim iş durumun nasıl olacak lütfen hafiye benim yıldız haritamı cıkarabilirmisin

Adsız dedi ki...

merhaba ben özge bu siteyi yeni buldum bende yıldız haritamı merak ediyorum.çıkarırsanız çok sevinirim.burcum aslan yükselenim başak 03.08.1987 sabah 8:00doğumluyum.

özge dedi ki...

merhaba ben özge az önce kaydolmadan mesaj bırakmıştım.tekrar yolluyorum.burcum aslan yükselenim başak 03.08.1987 sabah8:00 adana doğumluyum.