Çarşamba, Haziran 21, 2006

Tokyo'da Ilk Gun

Uzun zamandir sesim cikmiyor diye beni merak ediyorsunuz, biliyorum. Lakin isi gucu biraktim. Aylin'in evdeki dial-up baglanti da asiri kastirdigi icin bu alemden tatile cikardim kendimi. Bugun Tokyo'ya geldim. Acaip. Gercekten. Asiri asiri teknolojik bir yer. Herkes cep telefonunun basinda bisiler yapiyor. Beyaz janjan telefonlarinin ucundan puskuller, ziller sarkan sessiz insanlar ulkesi.

Kupkup'un evdeyim. Eniste karpuz kesti. Yiyorum simdi. Hani o kadar kastirdi ya buranin cilegi, muzu diye . Yok, anacim. Diyarbakir karpuzu kesinlikle daha iyi. Acik ara. Damak tadi bozulmus cocugun burda 10 yildir. Rifat'a da ugradik aksam. Kupkup, Rifat'a sucuk siparis etmis Almanya'dan. O da dun gece acikinca siparise hiyanet edip cig cig yemis odasinda. Bir de sigara icilen oda ayarlamis sekreter diye aglak yapiyor. Yok sigara falan koktugu. Sadece sucuk kokuyor. Butun kati sucuk kokuttugu yetmiyormus gibi mutemadiyen odasinda unuttugu anahtar kartiyla resepsiyon gorevlilerine iskence ediyor. Kibarim Japonumlar arkasindan odasina kostur kostur bir hal oluyorlar. Hala da sikayet ediyor otelden. Boyle musterim olsa kovardim ben olsam. Yarin da tutturdu 'achtbahn'a gidelim Fujitsu'ya. Dedim o ne? Ne bicim Alman olmussun sen, pis. Roller-coaster oldugunu ogrendik dedigi seyin. O da bana giydirdi, tabii. Ben de Amerikan olmusum- hakkaten de ne bu aletin Turkcesi? Butun gece dusunduk, bulamadik.

Hepinizi hasretle kucakliyoruz. Kulaklarinizi cinlatiyoruz. EN cok da Yonca'nin. Butun resimler o catlasin diye cekiliyor Rifat'la sarmas dolas. Hehe.

3 yorum:

OzlemPansiyon dedi ki...

Sukur kavusturana!

Ben de masaj yapan tuvalet istiyorum dedim:) Nereye gideceğimi şaşırdım malumunuz. İnşallah oraya da sıra gelecek. Kubi bana da karpuz kesecek.

Zeynep Oral'ın nefis bir yazısı vardı Japonya ile ilgili. Kubilay yollamıştı. Oku onu.

Adsız dedi ki...

Kizim!Delirdim oturdugum yerde "nedir bu rollercoaster"in turkcesi diye!Once online arastirdim, sonra evdeki redhouse'a kostum,sonra dedim ki beni kurtarsa kurtarsa eksi sozluk kurtarir ama sanirsam bu aletin turkcesi yok:-( Halbuki sanki dilimin ucunda da cikaramiyorum gibime geliyor.
Bu arada eksisozlukte "suicidal" diye biri seni bu sitenin linkini vermis hafiye'nin anlaminda.Meshur oldun :PP
Donunce ara!Operim,Gozde

Adsız dedi ki...

""Radar"" izmir fuarinda az mi bindik??