Pazartesi, Mayıs 22, 2006

Hafiye'nin Alışveriş Güncesi

Kesin dönüş yapmış insanlara sordum. Buradan elektronik eşya olaraktan neler getireyim, diye. Laptop'mış, playstation'miş falan umrumda değil. Erkek erkek konuşmayın. Aklım saç kurutma makinemle saç maşamda. Saç kurutma makinem sahane bir şey. Hem küçücük hem canavar. Atom karınca. Türkiye'de neler çekmiştim fiy fiy üfleyen aletlerden. Bu saçlar- ki tokalar yetmiyor zaptetmeye- ancak bu minik mucizeyle kurumakta. Saç masası da bu paskırık saçları yerçekimine amade tutmakta, edepli edepli. Kuaför özlemiyle yanıp kavruldum çok vakit amma velakin kuaför koltuğundan da disçi koltuğu gibi hiç hazzetmemişimdir. Hatta disçi koltuğunu tercih bile edebilirim kuaföre. En azından uyuyabiliyorum orada iki seksen uyuşuk ağzımla. Saçlarım ha bire çekilirken, o fon aleti kulaklarımı ve kafa derimi pişirirken ve de manikür istemeyişime tenkitçi nazarlar yollanırken uyuyabilmem mümkün değil zira. Kuaför; acısıyla, tenkitiyle, nazarıyla tam bir Türkken saç masam çabukluğu, acısızlığı, sorgu sualsız disipliniyle tam bir Amerikan Güzeli.

Bir arkadaş dedi ki, herşey var burda. Sushi getirecek halin yok ya. Sormayın, hergün sushi yiyorum, patlıycam. Memlekette çok pahalı ya, iyice gözümde kalmasın hesabı öğlen koca tabak Uçan Kamikaze'lerden indirdim mideye. Akşam ufak bir fesat yaşadıysam da dert değil. Sonra sanırım 63. çift ayakkabımı da aldım dün öğledensonra saat 17 sularında. Pembemsi, kırık gül kurusumsu bir süet pabuç. Yüksek topuklu, önünde tokası var, harika bir şey. Ona uygun çanta bulmak lazım diyordum ki valide mağazada fenalık geçirdi. 'İğreniyorum artık gömlek, ceket, ayakkabı görmekten', diye sızıldandı bir dolu. Eve dönmek zorunda kaldık çantayı bulamadan. Alışveriş asla bitmiyor. Bitemiyor.

Mısırlı Prenses Hafiye Şah önden yedi bavul götürmüştü zaten. Bir dokuz tane daha son batında geliyor. İyi mi? Artık bavul almayalım, dedik. Normal bir insan evladının dokuz adet dev boy bavula ihtiyacı olmaz ki. Çare niyetine valide sultan Adana'da branda bisi diktirmiş, bir kullanımlık, çart mavi ve çart yeşil. Süper amele şeyler. İstanbul'a öyle inicez. Dedim, valide sultan, söyliyim de kimse karşılamasın, rezalet. Ne vahimdir ki havaalanında ofisim. Birine görünmemek için haftasonu insek bari, diyorum. Kocaman kapkara gözlükler takip. Kocaman, kara, gözlük...Gözlük, dedim. Gözlük almalıyım daha ya...İyi hatırladim. Bunu da yazayım alinacaklar listesine. Unutmadan...

12 yorum:

Adsız dedi ki...

12V Car Cigarette Lighter Socket Splitter (bunun pda i var, telefonu var bi tane yetmez tabi biz-dev menejerine)
Car Power Inverter(12 den 220 ye, ee laptop da lazım olacak, ben TEM de gişelere çekip kod yazdığımı, derlediğimi ve gprs le upload ettiğimi bilirim Çerkezköy yollarında)
Compact flash GPRS CArd ve Compact flash to PCMCIA adaptor (Bakınız yukarıya)
DVD Recorder (Aliye ve Hırsız Polis i kaçırınca kaydedip sonradan seyretmek için)
Voltage converter a gerek yok, onu Yazıcıoğlu İşhanından alacaksın
Travel power adaptor seti (İran'ı, Mısır'ı, Hindistanı farklı telden çalıyor olabilir, ben çok sükse yaptıydım ITMA 2003 te)
Breathalyzer Alcohol Detecter (bunu kendime de isterdim ama artık çok geç)
Car tracker system (Havalanı parklarında yeri unutulan otomobili bulmak için)
Lie Detector (prospect lerle first date de kullanılacak - ben sana şunu buldum - http://cgi.ebay.com/Truster-Lie-Detector_W0QQitemZ9730159500QQcategoryZ73364QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem)
RF Radio uplink (takside giderken, delikanlı kral radyoyu açınca, mp3 player ına takıp, uplink i de kralın frekansına ayarlayıp, frekansı hack etmek ve istediğin müziği şöförle ayar olmadan dinleyebilmek için)
Pocket Size Business Card Scanner (biz-dev ayakları, kazandığın parayı haketmeye yönelik yatırım)
Buble Machine (Pansiyon partilerinde kullanmak üzere)
Metal Detector (tabii ki altın bulmak için, tercihan pırlanta da bulabilsin, aileyi de memnun etmek lazım!)


My five cents

Ş.

Adsız dedi ki...

1 adet laptop
1 adet Dijital fotograf Makinesi
1 adet USB Memory Stick (buyuk kapasiteli)
2 adet burun kili yolucu
1 adet Ipod
1 adet kaliteli gurultu azalticili kulaklik
1 adet sac masasi (adaptorlu olanini al varsa, 110/220 derdin olmaz cunki adaptorlerin girisi 110-240 oluyo genelde. Ustunde yazar bak)
1 adet o sac kurutuculardan.(Bak bakalim 220 ile de calisani bar mi)
1 adet cordless compact curler
1 adet silkepil eversfot
1 adet masaj aleti
1 adet "hafif" digital tarti. 110-220 derdi yok bunlarin
1 adet shower bug (google da ara)
1 adet facial sauna
1 adet pore cleanser

110/220 aletini de memleketten alirsin. Burda cok var

OzlemPansiyon dedi ki...

Oha yani. Ben daha köşeyi dönmeden pansiyon partileri planlanıyor. Vallahi gitmem. Otururum evimde. Hött!!!

Travel power adaptor seti iyi fikirmiş. Ondan ben rica ediyorum.

Yesim Arpat dedi ki...

Yani Ş kardesim, su yazdiklarinin bir tanesinin dahi ne oldugunu bilmiyorum. Benim havaalanina park etmis aracim olmaz, orada calistigimdan bana ait yerim olur hep.

Su koooskoca listede tarti olayina hak verdim, iyi mi?

Adsız dedi ki...

O zaman iki tane tarti al. Birini ben alirim senden.

Adsız dedi ki...

Dijital kamera.

Kapatilmamis bir adet kredi karti hesabi.

Curler da al valla. Dogru. Bu islerde ABD bir numara.

Kahve makinasi

USB stick TR'de pahali bir seyse ondan bir kac tane al. Kaybolur vs.

Bir duzine nazar boncugu

Gezi icin kompakt utu

Kis gezileri icin her turlu soguk hava kiyafeti ki bunun icin cok para bayilman gerekir, North Pole gibi bir magazaya; ama Slav ulkelerine her gittiginde sukredersin incecik termal ic camasirina, termal ayakkabina ve senelerce giyersin.

Acikcasi aslinda ben, sac utum, etnik lokantalar ve ucuz ayakkabilar disinda Amerika'dan hic bir seyi ozlemedim yani. Hic bir sey. Hic. Yani cok kasma. Artik her sey, heryerde var. Cok cok biraz daha pahali, kastigina degmez. Benim ayakkabim sende kalmis galiba, o noldu? Hayatta rahat ettigim tek topuklu ayakkabiydi da, duruyor mu?

Aysudak

Yesim Arpat dedi ki...

Anacim, o ayakkabiyi hayir islerine yollattik biz. Uzun zaman kapi onunde kaldi. Ben Gozde'nin sanmisim. Gozde benim sanmis. Oyle yani. Ayakkabindan baska iki adet etegin, birkac donun ve bir de kot pantolonun cikti evden. Onlar da hayra yollananski. Giydim, hani bana olsalar, benim olacaklardi. Hehe...

Adsız dedi ki...

Hay Allah, resmen en sevdigim topuklu, en sevdigim kot ve en rahat etegimi birakmistim. Bulamiyorum oyle aramakla. Tuh.

Adsız dedi ki...

Cep telefonu getir. Ama tri band 900, 1800, 1900 MHz calisan. Bi de unlocked olsun. Burda azcik pahali galiba boyle seyler.

Adsız dedi ki...

Burda dedim cunku simdi TR'deyim. Manyaklik iste bendeki, kim farketti ki farki...

Adsız dedi ki...

There are so many people whose friendship, kindness and humour have helped me through this period away from home. ur blog is also a great place to relax. thanxs. bank loans

Adsız dedi ki...

So far, two people have come out and said they think that Day By Day is at leastsometimes funny. Neither has provided any physical evidence of this. so please have a look at fast loan