Pazartesi, Mayıs 14, 2007

Dördüncü Aranıyor

Artık laga lugayı bırakıp aksiyon alma zamanıdır dedik ve Düella'yla sit-com senaryomuzu yazıya dökme eylemine koyulduk bu haftasonu. Cuma gecesinden Pazar akşam pansiyona dönene kadar beraberdik. Önce karakterleri, sahneleri falan planladık. Sahne kısmı kolay oldu da karakterler kısmı zor oldu. Sonuçta karakterler gerçek hayatımızdan çıkma ama isimlerin değişmesi gerek ama değişirlerse sanki özlerinden çok şey yitirecekler ama değişmezlerse de bütün dostlar bize küsecek ama da ama da ama. Neyse, bir iskelet çıktı artık. Gerisi bize kaldı. Bu konuda ne kadar disiplinli olacağımızı öngöremiyorum.

Düella'da Abla, benim evde kardeş Hafiye var. Abla Düella döndüğü seyahatten taleplerini de getirmiş, telefonda temizlik neden yapılmamış, içme suyu neden alınmamış konulu cinnetler yaptı. Ben de kardeşe neden çöpler uygun torbalara konulmamış diye yaptım aynından. Her iki ailede de bir abla-kardeş kavgasını eş zamanlı yaşadık. Lakin evlerimiz fecaat durumda. Dillerimiz de pabuç kadar.

Düella'ya seyahat arkadaşı kitabında ‘Türk Prensesi’ diye bir chapter ayırmış. Hah da aynından. Talep talep üstüne. Çayı, kahvesi, sigarası ayağına getirildi, kaz tüyü yorganda yatamadı da yorgana altlıklar icat edildi. Canımın yongası Victoria’s Secret pijamamın poposunu esnetti. Ne bileyim, televizyon ilgisini çekemediyse benle uğraştı. Soğuk ve mesafeli duruşumla en çok. Diğer herşey tamammış ama sırf bu yüzden benle evlenemezmiş. Ben de bu bitmez tükenmez sevimli-şımarık karışık taleplerine dayanamam zaten. O yüzden yeni adaylar düşündük. Ve bulduk: ÇITIR!

Öğleden sonra onu boğazda muhabbete çağırdık. O gelmeden biz Çınaraltı’na kurulduk. Güneşe oturalım dedik önce. Çok sıcak geldi. Bir yan masaya geçtik. Bir süre sonra güneş oraya da gelince bir yana daha kaydık, gölgeye. Bu sefer de üşüdük. Garsona güneşle gölge karışık bir yan masaya daha geçme talebinde bulunduk ki adam yeterin demedi de şallarla çıkageldi. Bu arada Çıtır da geldi. Ceycey de. Üçümüz de onla evlenmek istediğimizi söyledik. Hepimizi alsın. Tamam tamaaam..Düella ana kraliçe olsun. Ama hiçbirimiz çalışmayacak, Çıtır da bize bakacak. Dört hakkı var ya hani, bari dördüncü de hamarat olsun da kıçımızı toplasın istedik. Munis de olsun ki başımızı ağrıtmasın. Hamaraaaat... Ruş olurdu ama o da hepimizi muma çevirir valla. Düşündük taşındık, öyle biri aklımıza gelmedi. Çavdar olmayan erkek tanımadığımız gibi munis ve hamarat kadınlar da tanımıyoruz. Etrafımız dominant kadınlar ve layt erkeklerle çevrili. Ne fena.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Ay cok kirildim, ben dominant diilim! Gelen vuruyo giden vuruyo valla.

Marifetliyim, bana bi sezonluk kombine, bi de TV, kendi kendime takilirim :P

Yemeklerinizi de yaparim hepinizi sisiririm alimallah.

Beni de al Citir :-))

Adsız dedi ki...

1) pansiyon'a girin. turk prenses hikayesini okuyun.

2) gozdaanim.. muracatlar ana kraliceye yapilmali. bana bos yere ana kralice demediler (ben ne dersem o olur).

3) biz koye gocucez. citir bize 4x4 alacak. hepimiz ayni anda dogurucaz. kara kuru cocuklarimiz olacak. citir koy dugunlerinde sarki soylicek, bi daha da sokaklarda hic dansetmicek. bizim butun isimiz citir'i mutlu etmek olucak. citiirrr, seviyoruz seni!

Yesim Arpat dedi ki...

yaaa...

hatta Çıtır'ın ismi Mahmut bundan böyle. Şöyle ağız dolusu bir isim lazımdı da.

Ruty dedi ki...

Mahmut beni de alsin dedim, Ana Kralice. Valla muma cevirmicem kimseyi, gikim cikmiycak soz.. Camasir yikar, yemek yaparim.

Ben de ben de.. Ben de kara kuru cocuklar yapmak istiyorum.

Adsız dedi ki...

Ana kralicem, sizin sayfaniza olan link hafiye tarafindan (buyuk ihtimal cekememezlikten) kaldirilmis, buraya koyarsaniz sizin sayfanizi ziyaret edip 2 vesikalik fotografimla birlikte basvurumu yapmak isterim.

Citir aslan gibi cocuk niye kara kuru olsun cocuklarimiz? (bak Mahmudum bunlar seni nasil goruyo, sen beni al, ben ayaklarini da yikarim)

Saygilar ana kralicem,
Koste

Yesim Arpat dedi ki...

Aa, Gozde, hiç olur mu? Ben çıkarmadım pansiyonu linklerden. Çıkarılmam istendi. Dikkat edersen onda da ben yokum. Pansiyon şöhret oldu ya, geçmişine ait kötü izleri yok etti alenen. Ama belki yakında şantaj neyim yapabilirim :)