Salı, Mayıs 15, 2007

Taş Hafiye

Kaç kere kırıldıktan sonra -parçalarımı güzelce yapıştırsak dahi- artık aslıma benzemez olurum? Kaç kırıktan sonra 'ha bir eksiiiik ha bir fazla'ya tevekkül ederim? Hadi diyelim kaya gibi hatunum, metamorfozumu kendim yaratırım, yeniden kırıksız bütünlerim kendimi. Hafızam da silinip yenilenebilir mi? Bu rejenerasyonun zorluğu mudur beni bütünlük bozulmasına karşı bu kadar hassaslaştıran? Bırak kırığı, yeni ben'in bir çiziği dahi olmamasına dikkat etmek beni narin mi yapar, zalim mi? Ağlıyorsam narin, haykırıyorsam zalim, di mi? Tarzlara endeksli algılara kalmış.

Baaak, diyip anlatabilirsem başkalaşmış kayaları, neymiş ne olmuşluğunu, yumuşacık şeylerden ne kadar sert şeyler çıkarabildiğine şaşırırsın hayatın ki buna inanan olmadı hala.

Bu kayalar ama tam belaçekendir. Kırana kadar uğraşır dururlar. Kimisi balyozuyla böyle bam bam bam--ki o en kolayıdır. Göstere göstere. Bilirsin geliyor işte elinde yükü, yüzünde niyeti. Kimisi ama, su olur içine işler. Bir ferahlık, bir serinlik, bir hafiflik...değilmez keyfine. Yazlar iyidir de ilk soğukta içimi dondurur damar damar. Sonra işte.. bir bakmışım ben yokmuşum. Parça parça kırılmışım. Minicik bir şeyin şu yaptığına da ben inanamadım gitti.

5 yorum:

Ruty dedi ki...

Daha bu ne ki.. Bir kez, iki kez kirilmakla bitse iyi.. Yuzlerce kez daha kirilacaksin, kirilacagiz. Her seferinde de geri toplanip butunlesecegiz.

Yuzunde niyeti acik olanlar tamam da, su gibi icine isleyip sonra kiranlar cok fena..

kirik rus

Adsız dedi ki...

Kirildikca aslina benzemez olmazsin... Kirilmalarin da sensin, kirintilar da senin.

Ama sunu da unutmayalim; biz de kirmiyor muyuz acaba?

Kirmak da kirilmak da bizdendir.

Adsız dedi ki...

Kirilmamak icin kendini icine su girmeyen mermer yapmak iyi diye dusunuyorum bazen, bazen de hayat gecip gidiyor biraz kirilmak lazim diyorum. Sanirim hayatin tadi tuzu bunlar ama ben su an lone existance'imla cok mutlu ve huzurluyum, bakalim nereye kadar.

Serendipity dedi ki...

düşler ne kadar safsalar,
o kadar yüksekten düşer
kırılırlar!

Adsız dedi ki...

pardon, miting tartışmasında biraz fazla "hararet" yaptım sanırım. ikinci okuyuşta yazı haddinden sert olmuş gibi geldi. niyetim tabii ki bu değildi -- bütün suç KU'da! :-)

şaka bir yana, özür dilerim eğer farkına varmadan kırıp dökmüşsem.

mea culpa,

BY